Wednesday, July 20, 2005

Showing the money

Det börjar inte bra.
Man går in på DN vid strax innan 01 för att läsa morgonens artiklar några timmar innan tidningen dimper ner i lådan och möts av två rubriker:
- Hammarbys kostnader ökar mest i allsvenskan
- "Bajens styrelse är okunnig"

Jaha, det ska bli en sådan dag, tänker man, städar undan högarna av prylar påskrivbordet för att ha en ren plats att dunka pannan blodig, biter sig i underläppen och börjar läsa.
Döm om ...grönvita sidan upp:s förvåning när a) artiklarna är betydligt mer nyanserade än rubrikerna (den stora ökningen skedde under åren 1999-01, t ex) och b) Henrik Appelqvist och en AEG-representant uttalar sig om Hammarbys ekonomi, och säger faktiskt någonting av värde! Vi får veta att flytten av kansliet och varslen sparar klubben 2 miljoner per år, att HTFF kostar ungefär lika mycket (trodde det var mer), att spelarlönerna ska lämnas ifred, att AEG verkar vara i högsta grad inblandade i arenaprojektet (okej, det är mellan raderna, men...) och att Danken är en ännu större gnällspik än de spelare som är kvar i klubben.

Det är lång väg kvar att gå, men de senaste dagarna har ingett visst hopp om att Hammarbys ledning så sakteliga börjar lära sig vad som krävs för att kommunicera med sina supportrar.

Det här kommer naturligtvis inte att vara nog för många, och det är det inte för ...grönvita sidan upp! heller. Det Hammarby börjat skära i är "punkt 5" i svarta hål-listan
Nästa steg bör vara öppen debatt - nej öppen strid - om planhyran, detta djävulska påfund.

För övrigt ska Börje ha ett rejält avgångsvederlag 2006.
Och ett par-tre feta nyförvärv behövs fortfarande. Här är ett anspråkslöst förslag...

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home