Thursday, April 06, 2006

Iskalla tips

Det är när man vaknat upp ur efterpremiären-koman, för 15:e gången avbrutit sig i ett försök att hitta något konstruktivt och nyanserat att skriva om Zoran Lukic, och sedan tittar upp på almanackan och konstaterar att jo, det är april och fyra dagar till derbyt, som man inser att det är dags att hasta fram resten av serietipset.

Vi lämnar det mesta okommenterat, för att stå kvar i november som en provkarta över exakt hur usla tippare vi är, men så här var det tänkt att se ut innan premiären och vi ser inga större anledningar att revidera det efter de fem matcher som gått (även om den nya Ailton-skadan kanske hade fått oss att byta plats på ÖIS och Kalmar. Men skador kan man aldrig förutspå).

En placering känner vi oss förstås nödda och tvungna att kommentera. Vi snor stilgreppet av Robert och gör det i intervjuform.

Femteplats för Bajen? Läste ni inte tidningarna igår? Det blir guld i år!
- Jo, vi läste tidningarna, och förvånades återigen över hur lätt det är att gå från "krislag" till "guldlag" i ett huj.

Så Bajen tar inte guld i år?
- Det sa vi inte. Var sa vi det? Hammarby kan ta guld i år. Det känns som om fem-sex lag har en realistisk chans att göra det. Däremot finns det som vi ser det fyra lag som har bättre förutsättningar att ta guld i år; MFF, Göteborg, Djurgården och Elfsborg. Det är en fråga om att räkna och värdera frågetecknen. Hur många pusselbitar som måste falla på plats. För Hammarbys del kretsar det mesta kring skadorna. Det ser lite bättre ut nu än för en vecka sedan, men bredden i både försvaret och anfallet är minimal. Och om Max eller PFO eller Björne eller Petter eller någon annan säljs i sommar...
- Sedan vet vi fortfarande inte vad som händer om vi möter lag som spelar Kalmarfotboll. Det var någon som sade att Helsingborg försökte göra det, men... inte riktigt, va? Bara för att de var tillbakatryckta och hade en ensam tjockis på topp blir de inte Kalmar.

Mittfältet då? Vi fick aldrig den där playmakern...
- Vi får se vad som händer med Petter. Han ska inte vara playmaker (ett ord vi inte är överdrivet förtjusta i), utan använda sin fart och löpvilja. Med två så löpvilliga forwards som Björne och Paulinho borde det gå att variera anfallen och komma till avslut utan att förlita sig på magiska genomskärare. Och om Jeff fortsätter spela på få tillslag, och... ja ni ser, det är många om.

Vore ni nöjda med en femteplats?
- Nä, men inte särskilt överraskade. Blir det topp tre har laget gjort det riktigt bra.

Är det inte er förbannade plikt att tippa guld för Bajen och inte acceptera mindre än så?
- Det är vår plikt att hoppas på guld. Sedan kan man välja om man vill tippa realistiskt eller med hjärtat. Vi tyckte det var mer givande så här. Att vi sedan hoppas att vi satt Bajen fyra placeringar för lågt, att Djurgården får kvala och att Kalmar släpper in 84 mål är en annan sak.
- Har man så mycket prestige i kroppen att allting måste bli just som man sagt att det ska bli går det illa till slut. Se bara på Annika Billström...

...grönvita sidan upp!:s jätteneutrala
sluttabell för Allsvenskan 2006

01 Malmö FF
02 IFK Göteborg
03 Djurgårdens IF
04 IF Elfsborg
05 Hammarby IF
06 Helsingborgs IF
07 Örgryte IS
08 Kalmar FF
09 Halmstads BK
10 BK Häcken
11 AIK
--
12 GAIS
--
13 Östers IF
14 Gefle IF

4 Comments:

Det är många som tippar MFF högt upp. Et tu Brute.

Enligt mig finns det bara tre saker hos MFF som håller allsvensk toppklass: Anfallarna, tränaren och plånboken.

Jag tror inte att det räcker.


/Flugan på väggen

4/06/2006 02:33:00 AM  

Greppet att intervjua sig själv är helt överlägset! Så stolligt och pinsamt, men sjukt effektivt om man vill få fram det man menar, plus lite till.
Det var en ren rip-off från min sida av Berndt Rosqvist, han gjorde ett dunder-anka inför ett stort mästerskap någon gång. Hejdlöst genant.

Hmm,
nu blev jag sugen att fortsätta igen.

Håller för övrigt med till 100 % att fokus ska ligga på HBK nu, derbyt löser sig ändå. Den går på en söndag klockan 15.00. En perfekt tid för familjer och annat löst folk.
Vi är inte bortskämda med barnvänliga avsparkstider.

4/06/2006 03:59:00 AM  

Det var som fan! I Sportbladet läste jag i tisdags att guldet var kört och att vi i bästa fall får hoppas på Royal League. Ni tippar oss som tvåa.

Mitt egna tips väntar jag med ett tag till. Det känns tryggt.

4/06/2006 04:19:00 AM  

Hej!

Stryktips brukar handla om 75% tur och 25% kunskap och begåvning. Ungefär på den nivån ligger ditt tips. Har du över huvud taget kollat in motståndarna. Göteborg utan Mildh och Murat men med en grinig Selakovic och ett gäng ungdomar, glöm dem! Elfsborg med konstgräs och ett gäng misslyckade f.d. proffs. De vinner en del hemma och torskar t.o.m. mot Gefle borta, glöm dem! Bajen kan vinna om vi får vara hela och Anders kan matcha sina spelare på rätt sätt. Att alltid våga spela med dem som för dagen är i bäst form. Inte bry sig om dem som gnäller sig till en plats. Ingen nämnd, de flesta glömda. Hammarby har tunn trupp och inga anfallsspelare!? Konstiga påståenden från alla håll och kanter. Sist körde vi med fem anfallsspelare och en mittfältare. Inga andra kör så men det gick bra ändå. Tycker annars att det är typiskt för Bajare. Ingen koll på motståndarna! Men det är ju så det skall vara.

Bästa hälsningar till den bästa av alla sidor, den "Grönvita sidan"  

Posted by Berndt i Gröndal

4/06/2006 06:21:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home