Tuesday, April 04, 2006

Fan vad varmt det blev

Så här i efterhand återkommer vi hela tiden till 2-0. Det snackas så mycket om kanterna. Om skadade eller färska och oprövade eller ifrågasatta ytterbackar. Om yttermittfältare som bänkas, överväger att dra som Bosman eller blir mobbade till och med från gubbläktaren. Om överlappningar och inlägg och spelvändningar och inlägg och vekhet och inlägg.

Men 2-0. C e n t r a l l i n j e n. P3. Pétur (så det var sant, kungen är tillbaka på riktigt - även om han såg lite äldre ut), Petter (så det var sant, prinsen har blivit myndig), Paulinho (så det var inte sant, målsinnet är kvar) och all den där ångesten, all den där fruktan, allt det där gnället utmynnar i ett mål som inte är spektakulärt på något annat sätt än att det är precis, exakt korrekt. Som en liten, men perfekt slipad diamant glittrande i mitten av den jättelika gyttjepöl som i andra sammanhang benämns "Söderstadions gräsmatta". *)

Nu har Ante räddat sin straff på Söderstadion. Men det är reflexräddningen på returen som vi verkligen minns. Skriv på! Please! (antagligen meningslöst, men det skadar inte att försöka).

Mmm, 1-0 var inte så dumt heller. Känns som om en inte oansenlig andel av Paulinhos 37 Allsvenska mål har kommit till ungefär så där.

Inte för att vi vill förringa insatserna vid 3-0 (Björne kan ju för fan skjuta rätt hårt!) och 4-1 (Max! Det tog 25 omgångar i fjol, en omgång i år), men det känns som om Paulinho stal showen. Riktigt jävla skönt att det är just han. Han har verkligen inte varit på topp efter nyår, och efter det superduperviktiga genrepet mot Shawarma Tottenham eller vad de nu hette var det oväntat många experter som ville bänka honom utifrån hans mållösa timme där.
Vi var väl inte helt övertygade om hans storhet när han kom till Hammarby, men efter Midtjylland hemma, efter den där 90-metersruschen ner till Jon Rytterbro, har vi börjat fatta.
Att han dessutom gör mål igen är förstås en inte helt oviktig bonus...

Nu får han förhoppningsvis lugn och ro i några veckor.
Björne verkar å andra sidan bara bli bättre ju mer hyllad / hånad han blir. Underbart. Bara för att understyka; Vi älskar dig, alla andra hatar dig!

Nog fan får Dubbel-Gurra ta på sig en del av 3-1-målet, men det hade nog varit en för perfekt debut annars. Välkommur, eller hur man nu säger på Island!

Samba och Erkan visade att det åtminstone finns bredd i en lagdel i årets Hammarby.

Det ska bli intressant att se när orden "målkris" och "Hammarby" återkommer i ett närbesläktat sammanhang härnäst. Vi tror att det åtminstone kommer att dröja till omgång fyra.

***

Sedan var Helsingborg i mångt och mycket ett prov utan värde. Med Henrik Larsson är de farliga. Utan Henrik Larsson (och utan Atiba Hutchinson och Peter Graulund) lär de ligga närmare bottenstrid än toppstrid.

Gåtan är inte att Helsingborgsfansen började ropa "Avgå Swärdh" redan innan halvtid.
Gåtan är hur Peter Swärdh fick sitta kvar efter förra besöket på Söderstadion.

Att Fredrik Björck var bäst i Helsingborgs backlinje är på intet sätt ett beröm till Fredrik Björck.
Att Andreas Jakobsson aldrig lade den där ombråkade EM-straffen var nog lika bra.
Esten såg ut att ha tagit på sig sin guldsko, så tungfotad att man fick flashbacks till Dedé. Hur usel är estniska ligan egentligen?
Men den där Happy Meal var bättre än vi trodde.

Det blir tuffare på måndag.

*) Ibland, som efter att ha sett fyra premiärmål, fungerar helt enkelt inte ekvilibrismvarnaren på självcensurfiltret. Ta't eller stick.

4 Comments:

Håller med! (som vanligt, eller hur var det?)

Centrallinjen, den som man sökt med ljus och lykta efter sedan 2003 när Fjörtoft var länken - den fanns på ett helt underbart sätt vid 2-0.

Mycket var härligt i kväll.

Att de faktiskt spelade boll, trots den hoppiga planen.

Att de vann tamejfan varenda duell på mittfältet i första halvlek.

Att Runa och Paulinho inte tog ut varandra utan kompletterade varandra.

Att Ante gör en helt otrolig reflexräddning efter straffen istället för att börja med den årliga tabben om han råkat peta upp Babis skott i eget kryss som han var sen upp på.

Att dubbelGunnar presterar över förväntan och att han får ett underbart mottagande av oss på Söderstadion (måste varit stort för honom)

Att Jeffrey jobbade hem i första halvlek.

Att Linderoth gör precis det byte som behövdes för att lyfta upp spelet igen efter att hela laget på sedvanligt vis sjunkit ner i knäet på Ante efter 3-0 (en farlig ovana)

Ett par frågetecken bara...

Varför inga flaggor, inget TIFO-arrangemang av något slag alls? Någon sorts protest? Sparar man til derbyt? Var är Canal+-pengarna?

Med den här starten lär väl derbyt på måndag gå åt h-e?

Hur som helst en underbar kväll i Bajenland.

Vi ses på måndag i Mordor.

/CityBajare

4/04/2006 03:26:00 PM  

Nu när ni vunnit guldet, ska ni sluta vara så jävla deprimerade resten av året? Eller får vi läsa inlägget "vi vann bara med två mål" imorgon?

4/04/2006 03:38:00 PM  

Inte en vunnen match utan en sotis Göteborgare... *morrar*

4/04/2006 04:51:00 PM  

feldgrau: Nä, det här var en vanlig måstematch.

4/05/2006 12:54:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home