Saturday, April 01, 2006

Den långa marschen

I Hammarbysfären pågår fortfarande förhandlingar med Dubbel-Gurra. I resten av världen är dock övergången bekräftad, så vi sitter ganska lugnt på den punkten.

Men som om det inte räckte med det fick vi följande pressmeddelande via våra vanliga källor. Läs själva.

"HAMMARBYFANS UPPMANAS TILL PROTESTMARSCH

Den traditionella marschen till Söderstadion som Hammarbys supportrar genomför vid varje fotbollspremiär i Allsvenskan, kommer att kräva god kondition och mycket tålamod av deltagarna i år.
Den kommer nämligen att bli en femmilamarsch.
Ivan Pilar, protestprojektkonsult för Hammarbys räkning, är mannen bakom förslaget.
- När vi fick veta att polisen inte tänkte tillåta att supportrarna marscherade från Björns Trädgård i år, beslutade vi oss för att vända det till något positivt. Nu blir det en fantastisk manifestation av den massiva kraft som finns inom Hammarbys supporterled.

Planen är att marschen ska utgå från Södertälje Fotbollsarena, dit Hammarby tvingades flytta sina avslutande matcher i Royal League på grund av att Söderstadion betraktades som ospelbar. Bajentåget följer sedan E4/E20 och når Söderstadion via Årstalänken.
Ivan Pilar är oerhört nöjd med konceptet.
- Vi täcker in flera baser på en gång. Vi markerar vårt missnöje med den rådande arenasituationen, med ordningsmakten, ja till och med med vädret. Vi kommer att arbeta proaktivt med att värva nya medlemmar längs resvägen. Dessutom kan vi räkna med att marschdeltagarnas Kappatröjor kommer att sitta bra mycket snyggare efteråt.

Frågor som omedelbart dyker upp är hur Hammarby ska kunna mobilisera supportrarna till marschen med så kort varsel, och att det finns en uppenbar risk att de mindre konditionsstarka fansen kan missa avspark. Pilar viftar obekymrat bort sådana invändningar.
- Vi har beslutat att samla supportrarna redan till klockan tolv, så alla kommer att ha sju timmar på sig att förflytta sig. Och vill man visa att man är redo att offra sig för sitt lag är det ens skyldighet att vara med. Ask not what Bajen can do for you but what YOU can do for BAJEN!

Polisen har inte resurser att stoppa marschen, men förklarar att man är måttligt roade.
- Det är helt förkastligt att ha en grönvit massa som i sakta mak rör sig längs motorvägen, säger polisinspektör Ola Nattstare, utlånad från Solna.
- Speciellt när det är snö och barrskog runt omkring. Man kan inte utesluta att ett antal bilförare som kommer norrifrån kan drabbas av... färgblindhet.

Ivan Pilar vill inte bemöta de invändningarna.
- Det känns larvigt. Vi har tänkt igenom det här.
Kommer några representanter för klubbledningen att delta i marschen?
- (lång paus) Inte.... som det ser ut nu. Som du säkert förstår har klubbledningen mycket viktiga saker för sig just nu, bland annat är man mitt uppe i att hitta nya, spännande lösningar inför nästa transferfönster.
Ingen alltså?
- Vi kanske skickar Hella. Han har ont i höften igen, men det finns ju promenadkäppar.

Samling vid Södertälje Fotbollsarena, Genetavägen 5, är alltså utsatt till klockan 12 på tisdag. För de supportrar som inte kommer att hinna äta innan finns hopp.
- Vi kommer att sälja Bajen-korv till rimliga priser, så det löser sig, skrockar Ivan Pilar.

6 Comments:

Hello,

I like your blog !

3/31/2006 11:41:00 PM  

Gunnar Thor Gunnarsson finns nu med som nr 18 på officiellas lagsida. Välkommen!!! 

Posted by Maria

4/01/2006 12:35:00 AM  

Sämsta aprilskämtet någonsin!

4/01/2006 02:10:00 AM  

Tjing för ytterfilen!

4/01/2006 07:58:00 AM  

Gillar namnen på de inblandade väldigt starkt! :)

4/01/2006 10:03:00 AM  

Very nice! I found a place where you can
make some nice extra cash secret shopping. Just go to the site below
and put in your zip to see what's available in your area.
I made over $900 last month having fun!
make extra money

4/06/2006 02:29:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home