Wednesday, March 29, 2006

Det drar ihop sig...

Vi hade börjat putsa på den Ulf Lundell-inspirerade rubriken Ett inställt genrep är också ett genrep när det visade sig att Hammarby med kort varsel skakat fram nytt motstånd till kvällens match. Laget som ställer upp ikväll ska vara samma lag som springer ut på Söderstadions matta om... herregud, bara drygt sex dygn... med viss reservation då för vem som spelar vänsterback.
Om det inte blir några nya skador alltså.

Sålunda är det ingen vild gissning att Hammarby ställer upp med följande elva:

Runström - Paulinho
Aubynn*) - M Jensen (def) - P Andersson (off) - Furuseth Olsen**)
Provspelare - von Schlebrügge - Marteinsson - Stoor
Covic


*) Fast han har känning i låret och kanske avstår av säkerhetsskäl
**) Om Aubynn avstår går PFO nog in till vänster och Zengin tar högeryttern.

Inte inställt alltså.
Då gäller det att ha inställning.
Inte ställa ut skorna.
Vad fan är det med oss idag?

***

Loket och Dubbel-Gurra, då. Ska man tro den här City-notisen står det klart att en av dem kommer att vara Hammarbyspelare innan fredagen är till ända. Frågan är då förstås "vem"?
Vi ska inte ens låtsas att vi har ett välgrundat svar på den frågan, men erfarenheten berättar att i ett val mellan två spelare tenderar Bajen att välja den billigaste lösningen. Därmed bör Loket ligga på plus, om han inte överdriver löneanspråken.

***

Nya rykten från Norge omgärdar vår lustigkurre PFO. Blotta tanken på att Hammarby skulle vara beredda på att låna ut honom är skrattretande (och skulle vara gråtretande om det faktiskt hände) så vi tror och hoppas att media är snett ute.
På annat håll talas det om "en nordisk" spelare i Allsvenskan, inte "en skandinavisk". Vi klamrar oss fast vid den omskrivningen och gissar vilt att det rör sig om Daniel Sjölund i Djurgården.

Det lär visa sig.

3 Comments:

Gråtretande! Bra där!

3/29/2006 07:24:00 AM  

Om det inte leder till konkurshot tycker jag vi ska ha båda provspelarna - om de är tillräckligt bra.
Det faktum att båda är med Bajen på provträning tyder på att deras nuvarande klubbar är hyggligt välvilligt inställda till att släppa dom till ett rimligt pris. Hade det rört sig om fantasisummor hade de rimligen aldrig fått åka.
Har de monstruösa löneanspråk har deras agenter gjort ett dåligt jobb med att kolla upp vad Bajen rör sig med för ekonomi.

3/29/2006 07:27:00 AM  

Jag håller med. Max lär försvinna för eller senare, och då står vi där med en vänsterfot (plus Senatore, som kanske inte riktigt är redo än) och backkris igen. Alternativt att man hoppas att backlinjen får va någorlunda hel i år (föga troligt) och att man köper en av provspelarna och satsar på att Senatore och Dahlin ska vara redo för att slå igenom nästa säsong. Och då hoppas man också att Max stannar... Och att Klebér håller... och att Petúr slipper nya bakslag... Jag tycker vi ska bredda truppen med spelare som kan gå in i Allsvenskan redan den här säsongen, och fortsätta ha Dahlin och Senatore som reserver. Köp båda, tycker alltså jag. Dessutom kan Loket användas på flera positioner, så det kan vara nyttigt att köpa han också, med Gunnarsson som renodlad vänsterback.

3/29/2006 09:18:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home