Monday, March 27, 2006

Mer eller mindre heta tips, del 6

Om vi ska hinna tippa klart innan Allsvenskan börjar lär vi få lägga på både ett och två kol. Å andra sidan finns det inget skrivet i stadgarna om att tipset behöver vara genomtänkt, och eftersom vi inte har något bättre för oss (den utlovade informationen om Loket & Dubbel-Gurras öden och äventyr verkar ha frusit inne på samma sätt som säsongskorten), here goes. Vi tippar att Halmstads BK hamnar på nionde plats i år.

- Halmstad i fjol visade sig vara osedvanligt lätt-tippat (utom i UEFA-cupen). Janne Andersson är en sympatisk tränare, men också en av de mest läsbara. Halmstad hade samma problem som Hammarby med att variera sitt spel och vara oförutsägbara, och inget tyder på att det blir bättre i år.
- Gunnar Heidar Thorvaldsson är nästa i raden av skyttekungar som Halmstad blir av med. Magnus Arvidsson ersätter i sommar, men det känns som om det är varning för passerat bäst före-datum där.
- Och inget tyder heller på att Dusan Djuric (vars storhet vi inte riktigt lyckats inse, men han är onekligen en viktig pusselbit i HBK:s spelsystem) spelar i Allsvenskan i höst. Och även om en försäljning kan ge en hel del kulor, vet vi också att det inte är helt lätt att hitta offensiva mittfältare "som går rakt in i startelvan".
- Positiva punkter, då? Ett tryggt grundspel, en stark backlinje med Jönsson och Zwirgzdauskas som nycklar, och några intressanta nya namn i Fribrock (skadad hela fjolåret), Tahirovic och Westerberg. Bra värvningar utifrån lagets förutsättningar...
- ...men helhetsintrycket blir ändå att summan av delarna blir lägre än i fjol. Med Thorvaldsson och Djuric i laget - om de håller inspirationen och formen uppe - lär HBK dock kunna ligga med i toppstriden fram till uppehållet men det följs av en lång, svår höst. Nu när vi tänker efter borde vi kanske ha tippat Halmstad ännu lägre, och frågan är varför vi inte gör det.
- Kanske för att vi gillar Janne Andersson.

...grönvita sidan upp!:s jätteneutrala
sluttabell för Allsvenskan 2006

01
02
03
04
05
06
07
08
09 Halmstads BK
10 BK Häcken
11 AIK
--
12 GAIS
--
13 Östers IF
14 Gefle IF

1 Comments:

Hammarby saknar bredd.
Halmstad kommer sakna topp (no pun intended) när Gunnar T sticker.
Skulle Halmstads forwardsbesättning bestå av Runa, Pablo, Pålle och Petter skulle de vara topp tre.
Skulle vi ha deras back-bredd och Dusan Djuric skulle vi vara topp tre.
Nu tror jag vi och Halmstad när man summerar är rätt så jämna. Mittenlag.
Jag skulle kunna acceptera det. Jag hatar division 1. Jag vill inte uppleva det igen. Kan vi vara ett lag för mittentabellen en dålig säsong så är det en acceptabel lägsta-nivå för mig.
Men ledningens hycklande om att vi ska vinna guld samtidigt som man inte presenterar en trupp som motsvarar målsättningen på förhand stinker. Hycklandet accepterar jag inte.

3/27/2006 03:01:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home