Saturday, March 25, 2006

Skit bakom spakarna

Patrick Englund gör sig löjlig på nytt när han i Expressen återigen beklagar sig över sin uteblivna provision (den biten får man läsa mellan raderna) i och med att Hammarby inte ville släppa Max von Schlebrügge till Birmingham på lån, och med köpoption. Man måste nog vara AIK-are för att anse att det vore en bra affär.

Kan vi alla en gång för alla enas om följande två nyckelpunkter?
1. Lånesumman på knappt tre miljoner svenska kronor är en fjärt i motvind jämfört med kostnaden - både sportsligt och publikt - det skulle innebära för Hammarby att avvara lagets viktigaste spelare under det hysteriska programmet fram till VM-uppehållet, där Hammarby som bekant ställs inför en hel drös nyckelmatcher (plus AIK).
2. Om nu intresset för Max är så jättesuperduperstort som det påstås - är det inte då mer än lovligt korkat att låta Birmingham få första tjing för en redan fastställd övergångssumma?

Att Hammarby skulle kunna få ut 20 miljoner för Max är förstås en utopi, men vi ser inget fel i att intressenterna har den summan i åtanke när/om de går in i en förhandling. Om inte annat slipper Hammarby ödsla tid på nya oseriösa Birmingham-bud.

Man hade ju kunnat tro, efter vad som hände med Olof Lundh, att Expressens sportredaktion numera borde vara liiite försiktiga innan de nästa gång går ut och börjar driva kampanjer åt sina agentpolare. Så icke.
Att FotbollDirekt som vanligt står på agenternas sida är desto mindre överraskande, men den här osignerade rewriten på Expressen-artikeln är så tafflig, plump och bräddfylld med illa dold indignation att man nästan kan börja misstänka att Englund själv skrivit den...

Det förtjänar att tilläggas att Max själv som vanligt uttrycker sig med värdighet och lugn...
...men är det inte dags att byta agent, innan folk börjar tro att det är Max som sagt de här grodorna?

Förra gången Englund var ute och larvade sig i Expressen kan ni läsa om här. Varning för att känsliga läsare kan drabbas av ett visst mått av deja vu.

***

Nu väntar vi med spänning på rapporter om Loket och Dubbel-Gurras öden och äventyr i Valletta. (låter som något Stefan Sundström skulle kunna skriva en schysst visa om...)

4 Comments:

Till en början omnämndes alltid Hr Englund som "rådgivare" eller liknande. Är han licenserad agent numera?

3/25/2006 12:10:00 PM  

Englund har väl haft licens från början men fick liksom avveckla den verksamheten när han blev tränare? Men rent kunskapsmässigt och bankgaranti-mässigt så är det nog inte svårt för honom att få tillbaka licensen så länge han håller sig från att skriva tränarkontrakt med någon klubb...

3/25/2006 12:36:00 PM  

Englund hade sin licens "vilande" medan han var tränare. 

Posted by Andreas

3/25/2006 02:02:00 PM  

Nu tycker jag ni är lite hårda mot Englund. Sist jag såg honom var på Gamla Ullevis mellan Blåvitt och Bajen förra våren iförd en T-shirt med texten "Jag körde ner AIK i supperettan".

3/25/2006 03:27:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home