Wednesday, February 01, 2006

Tredubbelt grattis, Max

Idag fyller Max von Schlebrügge 29 år, och han gör det som Hammarbyspelare. Det tackar vi för.

Mindre tacksam verkar Patrick Englund vara. Han verkar rentav lite purken, att döma av dagens Expressen. Enligt tidningen nobbade Hammarby i sista stund ett "miljonbud" från Birmingham, vilket om man läser mer än rubriken verkar vara samma lånebud som vi hånskrattade åt härom veckan, möjligen lite mer sockrat.

När Englund på klassiskt agentmanér (hur är det, har han någon licens nu?) försöker slå split via media genom att säga saker som "Jag vet att han ville iväg och det är han som blir lidande" och "Märkligt. Det är en hiskelig summa pengar för en 29-åring." och "Han kunde bli ekonomiskt oberoende"*)... ja då blir man riktigt trött. Ska vi ta dessa tre citat ett efter ett?

Jag vet att han ville iväg och det är han som blir lidande. Jaha? Då var det du som misslyckades med ditt jobb att få fram ett bud som Hammarby kunde acceptera. Max kanske borde skaffa en mer kompetent agent.
Han kunde bli ekonomiskt oberoende. Wow. På tre månaders spel i England. För det var väl bara det som faktiskt var fastställt i budet? Skulle han ha fått Ronaldinho-lön då, eller?
Märkligt. Det är en hiskelig summa pengar för en 29-åring. En (som sagt väldigt nybliven) 29-åring som är Hammarbys viktigaste spelare, ligger nära landslaget, är vänsterfotad, kan spela på flera positioner och har två år kvar på kontraktet. Jojo.

Sedan kan man konstatera att ett lån med köpoption skulle ge Birmingham en obehaglig fördel framför andra intressenter till sommarens transferfönster - och om inget oförutsett händer lär det nog finnas ett bibehållet intresse inte bara från Birmingham (som ju aldrig löste det där med vänsterbacken), om de blir kvar i Premier League utan även från annat håll.
Och att Max närvaro eller frånvaro kan betyda en hel del för Hammarbys eventuella Royal League-inkomster - och för starten i Allsvenskan - är det väl ingen som tvivlar på.

***

Max å sin sida förtjänar inte bara ett grattis på födelsedagen utan en fet jävla eloge. Hans inställning att inte gnälla om sina proffsdrömmar i pressen och alltid upprepa att han är Hammarbyspelare tills klubbarna kommer överens om något annat borde i den bästa av världar betraktas som ett föredöme av proffsighet bland andra spelare.

Nu får vi se vad som händer i sommar.

***

Detsamma gäller riskkapitalet, där Äpplet återigen aviserar att frågan som plågat oss i fyra år är nära en lösning. Återstår att se hur mycket cash det blir, men vi är inte säkra på att man ska ta honom på orden när han pratar om "många små investerare" snarare än "ett fåtal stora"...
...om man säger så.

Det blir en spännande vår, om inte annat.

***

Sent tillägg: Åfan. Max har namnsdag - också. En sann lyckodag.


*) Tilläggas bör att citatet "Han kunde bli ekonomiskt oberoende" är en underrubrik (på tidningsspråk "nedryckare", på svengelska "subrubbe") i papperstidningen och inte finns i webbartikeln.

6 Comments:

Jag har oxå namnsdag....

2/01/2006 05:20:00 AM  

Jag känner mig nödd och tvungen att ta tillbaka mitt tidigare positiva uttalande om Patrick Englund.

Han har tydligen - precis som de flesta andra gnagare - en synnerligen irriterande blandning av egenskaperna Hybris och Inkompetens.

/flugan på väggen

P.S jag har inte namnsdag idag.

2/01/2006 05:52:00 AM  

Bra skriv1!

2/01/2006 06:34:00 AM  

Murphys lag säger att allt fokus på Max är illavarslande. Det skrivs i sopblaskorna att Max är skillnaden mellan guld och nedflyttning, Linderoth säger att "Guldhoppet lever" etc etc. Som Bajare kan man ur det läsa två saker:

1. Max skadar sig allvarligt redan under Royal League och blir borta hela säsongen.

eller...

2. Han gör sin sämsta säsong någonsin.

eller...

3. Tidningarna får rätt, han spelar som en gud hela våren, liksom resten av Bajen, man leder serien med 8 p vid VM-uppehållet, han säljs till nån skitklubb som fått in lite pengar och Bajen faller fritt hela hösten och slutar 7:a.

Vet inte vilket som är värst...

/CityBajare

2/01/2006 11:11:00 AM  

Var inte förresten Expressens artikel om Max en riktig icke-nyhet. Det är massor med affärer som inte blir av hela tiden, det är väl de som blir av som är nyheterna.

Hur herr Bühr kan ha så liten journalistisk integritet att han hakar på Englunds missnöjessnack och gör en artikel av det är ju för patetiskt.

Men å andra sidan - att Expressen är patetiska visste vi sedan länge, kolla bara idioten till chefsredaktör - att han har ett jobb över huvud taget är ju fan ett mirakel (vilket för övrigt kan sägas om en annan chefsredaktör inom reklampressen...)

Tycker gott att vi kan skicka lite mail till Bühr och fråga hur han tänkte...

/CityBajare

2/01/2006 02:14:00 PM  

Citybajare: tyvärr fick du rätt ang Max. Testa att förutspå något positivt nu (royal league-vinst, Petur hel och i storslag, kleber spelar som en gud) så får vi se om du kan bli förlåten...

2/03/2006 01:54:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home