Sunday, January 29, 2006

Låtom oss bedja

Söndag morgon i Stockholm, och det finns mycket att knäppa händerna, sänka huvudet och mumla besvärjelser över.

Senaste nytt från Birmingham är att klubbens huvudspår är ett lån av Slavia Prags lovande men oprövade Martin Latka (som klubben inte ville låna ut till Middlesbrough, men nu duger det tydligen), och/eller ett köp av Tottenhams bänknötare Anthony Gardner. Som säkert är betydligt dyrare än Max skulle vara. Det är liksom inte ens snålheten som bedrar visheten, det är dumheten. Eller etnocentrismen.
Och Heerenveen säljer nån grek för 75 miljoner kronor, och behöver sedan bara spendera en tredjedel av det för att tjacka Afonso (om man ska tro på medieuppgifterna). Från Sveriges ojämförligt rikaste klubb.

Men så länge andras dumhet verkar till vår fördel snarare än till vår nackdel så klagar vi inte. Annat än principiellt.

Men ännu är det inte onsdag morgon.

***

Och enligt Svenska Fans Los Angeles-blogg kan vi nu en gång för alla sluta spekulera över om Thiago Martins var stödspelare eller något annat. Han skeppas nämligen iväg till New York mot sin vilja.
Säga vad man vill om UEFA och proffsdrömmar om norska division 2 och signing bonus och slemmiga agenter och Bosman-domar... men det är nog trots allt bättre som vi har det.

***

Fan-TV träffar Äpplet som mest pratar om arenafrågan. Även om frågan varken ställs eller besvaras rakt ut, verkar det som om alla utgår ifrån att AEG - och därmed Hammarby - kommer att släppas in i projektet fullt ut.

På sikt är det nog en ännu viktigare bön att ha i bakhuvudet.

***

En sak till: Det märktes att våra landslagsmän var lite slitna efter turnén, men vi kan bara inte lämna tangentbordet utan att uppmärksamma Max underbara pärla 2:42 in i den här intervjun...

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home