Thursday, January 26, 2006

Nöta BenQ

Ibland tar det tid innan det uppenbara uppmärksammas. Som till exempel att Hammarby i år verkar få en ny tröjsponsor. Fast det är samma. Eller nåt. Bakgrunden är att Siemens mobilverksamhet (de som egentligen sponsrar Hammarby... eller sponsrade Hammarby åtminstone) i höstas såldes ut till det taiwanesiska elektronikkonsortiet BenQ. Eftersom situationen är så pass förvirrad för oss vanliga dödliga supportar, dröjer det nog tills vi får se 2006-tröjorna i verkligheten innan vi kan veta säkert vad som gäller. Men att det är BenQ-logon som syns i annonserna för säsongskort istället för Siemens-logon är ju en indikation på att Mobil var rätt ute när de i september publicerade en artikel som alla, inklusive vi, på något outgrundligt sätt verkar ha missat.

Oavsett vilket öppnar detta, om det stämmer, upp en associationsbanemässig avgrund.

Södra läktaren kommer förstås att byta namn igen, från "Gubbhyllan" via det korta mellanspelet "Siemensläktaren" till, kort och gott, "GnällBenQen". Om inte Örebro har patent på det. Fast i så fall kan vi ju stämma dem. Alla stämmer ju Örebro nuförtiden.

Sedan detta uppdagades under kvällen har den självdistanserade Bajenhumorn tagits till nya nivåer. Vilket inte nödvändigtvis är att beteckna som beröm. Tidvis har det nästan luktat Glenn. Det här hemska exemplet ovan var bara vårt strå till stacken.

Här är några vi inte har copyright på:
- Pablo och Mikkel gillar i alla fall BenQpress
- BenQnäckargänget från Söder!
- Långa bollar på BenQ
- borde ju kränga sittunderlägg till kylslagna matcher. BenQ-nötare!
- Det är bara att plocka upp det gamla förbudet som fanns på Söderstadion att ha bilder på dödskallar och Benqnotor, så slipper vi se eländet.


Tilläggas bör att dessa bara var de vi drog på munnen åt. Vad motståndarsupportrarna kan tänkas hitta på - ja låt oss inte ens börja spekulera.
Fast de skulle inte ens platsa på BenQen i sammanhanget.

***

Tillbaka till allvaret, om man nu kan kalla Silly Season för "allvar". Brittisk press rapporterar att Birmingham är intresserade av tjeckiske U21-landslagsmannen Martin Latka (Latka? Är inte han en Andy Kaufman-figur?). Fortfarande har ingenting om det påstådda budet på Max dykt upp i pressen där - bortsett från på Blues-bloggen Joys and Sorrows som vi haft en del informationsutbyte med under de senaste dagarna.
Hur som helst vet vi i vanlig ordning varken ut eller in.

Fem dygn kvar, då, drygt.

1 Comments:

Alla fattar väl varför Nadir BenQenea inte kan fortsätta i Bajen!

1/26/2006 06:11:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home