Monday, January 23, 2006

En knappnål som faller

Vi noterar att det fortfarande råder en väldig brist på spekulationer kring Max von Schlebrügge bland Birmingham-fansen, vilket är extra underligt i och med att deras lagkapten, backveteranen Kenny Cunningham, sträckte sig i ljumsken i helgens 5-0-triumf mot Portsmouth och beräknas vara borta i en månad.

Hade inte Birmingham vunnit mot Portsmouth hade antagligen Steve Bruces saga varit all, men nu har han fått lite nådatid och har dessutom all anledning att betala ett högt pris för en mångsidig försvarare. Att Birmingham-bossen sagt sig hoppas ha signat en eller ett par spelare under denna vecka gör oss inte lugnare.

Men än så länge är det tyst, vilket inte lugnar oss det minsta. Ska vi i alla fall hoppas att Hammarby lärt sig av sommarens kaos och att, om Max säljs innan den 31/1 (vilket vi alltså fortfarande har en vag, gnagande känsla av), det finns en konkret plan att sätta i verket för att ersätta honom? Snälla, låt det vara så.

***

Max och Jeff spelar båda från start i kvällens träningslandskamp (vi försökte hitta en lagom dräpande synonym för "träningslandskamp" att slänga in här, men fann inget mer inspirerande än "prov utan värde" och lät det bero. Det är måndag morgon och koffeinunderskottet är akut) mot Jordanien, och det är förstås kul...
...även om de nog skulle fått lite bättre matchträning om de ingått i den Hammarbytrupp som sju timmar senare spelar årets första match, mot USA:s A-landslag på en av Home Depot Centers träningsplaner.
Tack vare hjälten och FanTV-kungen BajenJompa, kommer vi förhoppningsvis att kunna se ett sammandrag av den, öh, slakten, i morgon bitti.

Vi tänkte roa oss med att gissa på årets första startelva. Backlinjen känns tuffast.

Runström - Paulinho
Furuseth Olsen - M Jensen - Andersson - Zengin
D Johansson - Sleyman - J Jensen - Saarenpää
Covic


Bänk: Lekström, Dahlin, Fischbein, Castro-Tello, E Johansson, Piñones-Arce
Vilar: Marteinsson, Stoor

Numera har vi fler Jensen än Andersson i laget. Det känns ovant.

6 Comments:

Om det nu hade funnits något konkret intresse för Max så tror jag att det hade varit tyst ändå eftersom han är på landslagssamling och spelar match ikväll.

Om något var på gång skulle det förmodligen aktualiseras så snart Jordanienmatchen är spelad och Landslagssamlingen är över.

Men nu finns det ju inte konkret intresse och inget är på gång, eller?

1/23/2006 01:05:00 AM  

Tystnaden är - som alla vet - ett mycket oroande tecken. Framför allt sedan Max har begåvats med något så ovanligt som en bra agent. Trots att det är en gnagare.

/Flugan på väggen

1/23/2006 07:15:00 AM  

hmmm, väldigt dåligt med kaffe idag eller? nog borde en spelare som får starta i en landskamp (nåja..)iaf ha en plats på bänken i Bajen. eller räknar ni kallt med att Jeff följer med Max direkt från mellanöstern till Birmingham?

1/23/2006 07:57:00 AM  

grotto: Näe, men till Bajen-USA hinner nog inte Jeff under alla omständigheter. Om slutsignalen mot Jordanien går 19:50 så har han drygt fem timmar på sig att ta sig rakt igenom jordklotet för att vara i tid till avspark. Även om vi räknar på att han byts ut i halvtid och byts in i halvtid i L.A blir det...
...tight.

Skämt åsido - kanske var lite ospecifik. Menade alltså NATTENS startelva. ;)

1/23/2006 08:22:00 AM  

Om Jeff eller Max spelar från start för Bajen inatt så ligger någons flyg-cert.... löst till.

1/23/2006 11:05:00 AM  

inte mycke kaffe här heller... =)

1/24/2006 03:30:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home