Wednesday, January 18, 2006

Pengarna tillbaka

Jaha.

Det är den korta sammanfattningen. Den något längre sammanfattningen är att det man kommer att minnas i efterhand av den här vänskapslandskampen nog är försnacket.

Det var som när det var skönhetstävling i byn och ingen vann. Såväl på planen som på läktaren.
Max hade en feg och ängslig matchinledning men blev vassare och vassare och var bäst på plan mellan ledningsmålet (Anders Svensson gör inte många mål, men en sak ska han ha - de är oftast jävligt bildsköna) och halvtid.

Andra halvlek förbigår vi helt enkelt med tystnad. Men det var kul att Aubynn fick lite speltid också, även om till och med han själv verkade fundera lite grann på varför.

Vi andra funderar mest på Yksel Osmanovski. Liksom bara varför.

Fredrik Berglund sprang lika mycket offside på en halvlek som Pablo och Paulinho gjorde på hela hösten.

Den allra största behållningen var att höra den ständigt bittre guldhjälten Sören Cratz få utveckla sin syn på fotboll i 90 minuter. Det var mycket kamp, blod och "spänna på", vad i herrans namn han nu menade med det.

Kalle Svensson och Patrik Gerrbrand är ingen högoddsare som ett framtida mittbackspar efter den oundvikliga generationsväxlingen.

***

Enligt nyhetssändningen efter matchen kommer morgondagens Expressen, samma tidning som härom veckan basunerade ut att Max var klar för Premier League, att basunera ut att Max troligen stannar i Hammarby till sommaren (citat från Linderoth). Vi vet så att säga varken ut eller in i frågan...

...men det är ju trevligt om det stämmer.

***

Max stärkte knappast sina aktier vad gäller en VM-plats, eftersom det var Lucic som underpresterade mest i backlinjen. Han försvagade dem å andra sidan inte heller eftersom han som helhet var en av de minst dåliga på plan (trots missen vid 1-1 - nej, visst fan, andra halvlek skulle vi ju tala tyst om). Och förutsättningarna för att prestera på topp är ju knappast de bästa. Förhoppningsvis får han speltid även mot Jordanien.
Vad gäller Aubynns chanser till en VM-plats...
...tja, kunde Osmanovski komma med i den här truppen så...
...men nej, frågan är ogiltig.

***

Vi har en vag känsla av att Bajen kommer att möta tuffare motstånd än så här i Los Angeles. Kul för Castro-Tello att han får hänga med, desto mindre kul för Nadir Benchenaa som får stanna hemma. Det känns inte som någon högoddsare att han kommer att lånas ut med eller mot sin vilja en gång till och sedan inte återvända. Och vi knäckte aldrig den psykologiska gåtan.

***

Slutligen ett totalt VM-kvalorelaterat länktips. IFK Göteborgs-bloggen Grogg har grävt lite i de västsvenska pojkfotbollsarkiven, och ställer en ganska relevant fråga med viss Bajenkoppling. Läsvärt!

6 Comments:

Nadir inte till L.A.? Källa? Att Hindsberg och Senatore inte ska med vet vi, men Nadir???

1/18/2006 02:25:00 PM  

Det finns en motsvarighet till GFFs gäng i Stockholms fotbollshistoria. Om jag kommer ihåg rätt har följande killar spelat pojklagsfotboll tillsammans i BP (dock elvamanna).
Pablo P-A
Babis Stefanidis
Bojan Djordic
Peter Holm
Benjamin Kibebe
Pontus Segerström
Mikael Rynell
Två av dem har väl gjort vänskapslandskaper i a-landslaget, fem av dem har spelat i U21 och alla sju har vid någon tidpunkt haft en tröja i en allsvensk klubb. 

Posted by Anonymous

1/18/2006 02:28:00 PM  

Anonym: Thom Åhlund säger i Svenska Fans FAN-TV att Nadir inte ingår i Hammarbys planer för 2006.

Men här kan vi vara ute på hal is igen.

1/18/2006 02:41:00 PM  

Anonymous: lägg till Daniel Sjölund till det där BP-laget också...

1/19/2006 01:44:00 AM  

Att många blivande allvenska spelare, spelat ihop under pojklagsåren, är nog inte så unikt. Däremot i knattelagen.

Som bonusinfo, kan nämnas att Kalle Kula och Samba-Erik fortsatte att vara supertalanger i Öis U-sektion tillsammans med Ralfs son Pierre Edström (som nu är kläddesigner), Anders Prytz (som av någon märklig anledning är den som nått längst) samt Andreas Toll som nu är ordförande i Suporterklubben Änglarna.

1/19/2006 08:42:00 AM  

BP:s 81:or som nämns ovan tränades dessutom av Peter "Kissen" Kisfaludy.
Känn på den!

1/19/2006 04:53:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home