Monday, January 16, 2006

Nummerologi

I den brist på intressanta saker att skriva om (Idrottsgalan? Let's not go there...) som råder tröstar vi oss med ett Söderst@dion-reportage om första löppasset, konstaterar att (vissa av) yttrarna verkar löpstarka i år igen, att Petur fortfarande rehabtränar och undrar i vårt stilla sinne när det egentligen är tänkt att Sulans "Ailton-operation" ska genomföras.

***

Sedan gräver vi ner oss lite i de riktiga nördväsentligheterna - nästa års tröjnummer. Eftersom det där med att ha tröjnummer efter position är något som bara vissa klubbar fortfarande envisas med att ägna sig åt kan man inte dra några grundläggande slutsatser alls, men det gör bara utrymmet för spekulationer större.
Vi vet inte riktigt vilka som har nummer de trivs med i dagsläget, men det är väl ingen vild gissning att 8 och 9 kommer att finnas på ett antal önskelistor. Om nu någon vågar ta 9:an som varit Hellas sedan Hedenhös (eller 1992 för att vara exakt). Vi avvaktar med att spekulera kring nummer 6 tills molnen skingrats kring Nichlas Hindsbergs fotbollsframtid.
Nadir Benchenaa hade nummer 19 innan han flyttade till Örgryte, och det numret innehades ju i höstas av en annan f d Örgryte-spelare. Vi trodde först att man skulle kunna utläsa någon pik i det, men så verkar ju inte vara fallet. Om Nadir blir kvar i truppen måste alltså han eller Paulinho byta nummer. Hur avgör man sådant? Sax-sten-påse? Fotbollstennis?
16 och 18 är som bekant också up for grabs.

***

När kommer 2006 års matchtröja att offentliggöras? Förhandssurret från officiellt håll har av uppenbara skäl varit "ännu snyggare än förra årets" och inte mycket mer, medan mer cyniska bedömare gjort gällande att Kappa brukar börja kontrakten starkt men sedan slå kreativ knut på sig själva i sina försök till variation från år till år. Vår oro stillas något av att det är samma team som arbetar med tröjorna från Hammarbys sida, som till och med lyckades hyfsat under de sista sladdriga Puma-åren.

9 Comments:

Puma lyckades hyfsat?! CL-tröjan -02 och dess bror serie-tröjan -03 är de snyggaste tröjor som jag sett. Kappa-tröjorna är snygga, visst, men matchställen på Råsunda den 31:a Juli -02...

1/16/2006 05:21:00 AM  

Jo, CL-tröjan var bra, men det hade ju varit en del bommar innan dess. Och sista året med Puma, urtvättade färger och det halvgenomskinliga Siemens-trycket, var riktigt otäckt.

Kappa är i en annan klass. Hittills.

1/16/2006 05:31:00 AM  

Fan kom igen, kör ett inlägg om idrottsgalan. Vill läsa vad jag vet kommer bli väldigt roliga sarkasmer och dissningar av denna företelse.

1/16/2006 06:28:00 AM  

Mackan: Men det finns ju inget att säga. Den enda fotbollsspelaren är Zlatan, och han kommer väl inte nu heller. Det racet har vi ju redan kört en gång.

1/16/2006 06:30:00 AM  

Ingen som är sugen på att kommentera Anders Linderoth önskan om en spelare, typ Martin Ericsson. Det skulle ju ringa högre än uppsala domkyrka. 

Posted by Johan

1/16/2006 07:05:00 AM  

Johan: Det gjorde vi ju i fredags...

Fan, är det så illa att man skrivit allt som går att skriva redan...

1/16/2006 07:11:00 AM  

hittar inte det någonstans...  

Posted by johan

1/16/2006 09:31:00 AM  

De tröjorna videojuggarna fotades i första gången kan framkalla epilepsi hos precis vem som helst...
Låt oss _aldrig_ glömma det när vi diskuterar PUMA.
Låt oss _aldrig_ glömma år 2000 när vi diskuterar Hammarby över huvud taget.
Av historiens misstag kan man lära mycket om hur man gör saker bättre i framtiden. På samtliga plan.
Med andra ord: Linderoth sägs upp i sommar - och firar med sm-guld a'la Cratz.;-)

1/16/2006 10:34:00 AM  

Det ryktas om att när näringslivsbajarna hade möte på kansliet så fanns det tillfälle att inspektera Kappas varulager som ligger vägg-i-vägg. Rapporterna talar om att saker och ting rullar på i samma stil men att utbudet av Kappavaror (oavsett om de är bajenrelaterade eller inte)kommer att vara större än någonsin i vår.

von_oben

1/17/2006 12:04:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home