Friday, January 13, 2006

Titta, han snackar

Anders Linderoth uttalar sig på Officiella för första gången på ett halvår, och han gör det både länge och väl i en tredelad intervju. Vi går igenom den mer noggrannt än vanligt, punkt för punkt, ty detta är alltså den bild av läget som Hammarby, utan kvällstidningsfilter, vill förmedla till supportrarna.

Silly Season och Allsvenskan 2006:
- Hammarby går för guld. Gott så.
- Linderoths gamla klubb Elfsborg är inte en guldkandidat, i hans ögon. Här skulle vi kunna slänga in ett antal vettlösa spekulationer av slaget "Jaså, är Anders Svensson på väg till Stockholm?" men vi släpper det och finner bara att hans dissning är... oväntad.
- Den Centrala Mittfältaren på tal igen. Linderoth låter ju inte överdrivet hoppfull, egentligen, men å andra sidan har Hammarby aldrig låtit speciellt hoppfulla om någonting i värvningsväg de senaste åren. I fjol vid den här tiden var det "köpstopp" ena dagen, nästa dag hade Hammarby värvat Jeffrey Aubynn.
- Martin Ericsson namedroppas och är därmed inte aktuell, om någon nu hade fåfänga drömmar i den vägen.
- Många av dem [sic!] centrala mittfältare vi har tittat på sitter med två-tre år kvar på kontraktet och kostar mellan tio och femton miljoner kronor. Det kan vi bara inte betala. Tror av någon anledning inte att "många av" är en felsägning eller en slarvig formulering. För övrigt hoppas vi verkligen att det där riskkapitalbolaget är på gång snart...
- Max är viktig. Jotack, det vet vi också. Men det är mittfältaren också.
- "David Johansson till landslaget" börjar bli ett mantra. Kunde inte Bajen ha förlängt kontraktet innan de började sätta griller i huvudet på honom, hans agent, och andra klubbars värvningsansvariga?
- Eller så är det bara en krigslist för att vi inte ska bli sura när det inte blir någon ny vänsterback...
- Den mentala coachen ska alltså i första hand jobba med Geflesyndromet. Det verkar ju inte helt orimligt. Vi har förresten ett litet humorinslag på gång om den mentala träningen, som åtminstone verkar lovande på papperet, men vi sparar det tills det blir aktuellt.
- Vi kanske borde ta tillbaka Trym Bergman, egentligen.

Försäsongen och Royal League:
- Provspelare i LA, ja, kanske, möjligen, eventuellt. Tja, den som lever får se. Sex dagar till avresan.
- Säsongsupplägget verkar vettigt - på papperet. Men sådant där kan man aldrig veta förrän i efterhand.
- Annars var det egentligen inte så mycket att fundera över där. Royal League är roligt, Vålerenga är bättre än Start och Midtjylland, canserna till kvartsfinal är goda, yada yada yada.

Tränarrollen:
- Det tyder på ett sällsamt mod och en sällsam trygghet i förhållandet att Viola Linderoth går med på att fira den 30-åriga bröllopsdagen i Barcelona. Eller kedjade hon fast honom på hotellrummet när det närmade sig avspark?
- Alltså, vi skojar bara.
- Men allvarligt talat; att tidningarna inte ens spekulerat i att han var där för att prata med Henrik Larsson...
- ...alltså, vi skojar bara. Igen.
- Inga större konflikter i laget under det gångna året. Verkar som att vi får vänta på de smaskiga grejerna till självbiografin.
- De bästa och sämsta egenskaperna som tränare är väl ungefär vad alla verkar vara eniga om. Vad gäller hans kvaliteter och brister som matchcoach styr intervjun noga undan från. Visa av skadan, kan man tänka.
- Intressantast, med tanke på vad vi sysslat med de senaste dagarna: Nu trivs han plötsligt bra i Stockholm och av uttalandet att döma stänger han inte längre dörren för en fortsättning i Bajen.
- Å andra sidan - vad ska han säga? "Nä, nu är jag less på det här, mors." Det gick ju inte hem så bra i Norge.

Det var de första intrycken. I övrigt, tja, får vi väl se hur det blir.

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home