Monday, January 09, 2006

Stavfel

I dagens SvD piskar Friidrottsförbundet döda hästar på nytt. Hela debattinlägget bygger givetvis på ett lika vanligt förekommande som häpnadsväckande tankefel; att Nya Söderstadion skulle vara i multikultistorlek, vilket alla som är det minsta pålästa i frågan vet inte kommer att hända, såvida inte hela Fotbollsförbundet åker fast för skattefiffel eller dylikt på ett bräde så att McArenan i Råsunda aldrig byggs.

Friidrottarna målar upp storslagna visioner om stortävlingar och mästerskap som givetvis skulle hamna i Stockholm, utan konkurrens. Yeah, that's gonna happen. På en arena för 25 000 åskådare? Då har man nog underskattat IAAF:s storvulenhet.
Finnkampen? Kanske, en gång vartannat år, och då bara på grund av det rent geografiska läget. Är det värt att mucka så mycket för det?

Och förresten är det nog inte staden som ska bygga arenan. Men det är, som bekant, en annan historia.

Eftersom debattinlägget avslutas med en snitsig metafor som, typ, är ämtad från fotbollsvärlden, även om den är fysiskt och aerodynamiskt omöjlig, tänkte vi göra detsamma. En nybyggd 25 000-arena med löparbanor i Stockholm är som en vätskekontroll i ett 400-meterslopp; löjeväckande, resultathämmande och för de allra flesta jävligt irriterande.
Något sådant.

Tillägg: Absolut Bajen var snabbare ut på löparbanan än vi. De tog dessutom saken på lite större allvar och med större noggrannhet. Bra, då kan vi raljera vidare.

***

robban; vi fick gräva lite i de gamla HTML-läroböckerna, men vi tror att vi kan tillgodose ditt lilla önskemål från och med nu. Fast på de gamla inläggen får du helt enkelt högerklicka på länken och välja "Öppna i nytt fönster". Fair deal?

4 Comments:

Det viktigaste argumentet i friidrottarnas inlägg är möjligheten att få arrangera internationella storevenemang. Göteborg arrangerade friidrotts-VM 1995 och kommer att arrangera EM i år. Dessutom hölls VM i Helsingfors förra året under (av Lasse Anrell) uppmärksammade former. Sannolikheten att ytterligare ett internationellt utomhusmästerskap ska hållas i Sverige under den kommande 30-årsperioden torde därmed vara liten. Att använda sådana mästerskap som argument för att bygga en stor friidrottsarena är följaktligen ganska långsökt.

Dessutom är det ju som sagt var en 25000-arena som just nu ser ut att vara det mest sannolika för Globenområdet. Multikultiarenan verkar ju hamna i Solna och att hävda att Fotbollsförbundet borde bygga en friidrottsarena känns om möjligt ännu mer långsökt.

1/09/2006 01:24:00 AM  

Härligt att det öppnas ega fönster för länkarna nu. Det har jag längtat efter!

1/09/2006 06:34:00 AM  

Dagen bomb kan vi tacka robban för! Har själv länge funderat på att klaga på att det inte öppnas nya fönster för länkarna..
Tack för en grym blogg som tydligen bara blir bättre och bättre..

1/09/2006 07:40:00 AM  

håller helt med inlägget...såå tröttsamt med friidrottsbanor på fotbollsarenor. är det fotboll som gäller så ska det vara 100 %, ingen halvtaskig fiidrotts-fotbolls-fusion blaha blaha...

Stabil blogg!
/ale
www.alejandrofirpo.blogspot.com

1/09/2006 02:35:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home