Monday, January 02, 2006

I heard a rumour

Thomas Andersson pratar Silly Season och håller enligt traditionen de matnyttiga kommentarerna nere på ett absolut minimum. Men onekligen är det så att han flyttar fram positionerna jämfört med de tongångar vi hörde i fjol. (sedan är det kanske i sammanhanget värt att påpeka att Jeffrey Aubynn värvades en månad efter att "köpstoppet" basunerades ut...)

Nåväl, det pågår uppenbarligen saker bakom kansliets väggar och som alltid får framtiden utvisa om det är av godo eller inte. Men vi ska mot vår vana tillåta oss att spekulera lite vilt kring ett specifikt Andersson-citat: Däremot kan jag säga att det inte är omöjligt att vi kommer ha med en del utländska provspelare under USA-lägret senare den här månaden.

Eftersom det knappast vore likt Hammarby att forsla ett knippe brassar, argentinare, paraguayaner, puertoricaner, eller vad det nu må vara till Kalifornien, är det knappast en vild gissning att provspelaren finns att hitta på närmare håll. Och då är det inte alls osannolikt att han talar om Robbie Rogers, en spelare som funnits i Bajens blickfång i drygt ett år.

Det ryktades löst - mycket löst - om honom redan i juli, men då verkar det inte ha funnits så mycket substans i det.

Robbie Rogers är född 1986 och spelar för närvarande collegefotboll i Maryland. Den 11 december spelade han från start i delstatslaget som tog hem de amerikanska collegemästerskapen. Han valdes också ut i turneringens All Star Team. Han är född i Huntington Beach, Californien, gillar Zlatan och ska man tro på internetsurret är han mogen för större uppgifter. I collegemästerskapen spelade han som yttermittfältare, men kan också användas som forward (har vi hört det förut?), och en eventuell värvning av honom skulle kunna motivera varför Haris plötsligt är aktuell för utlåning (och varför Nadir, enligt Thomas Andersson-intervjun är aktuell för utlåning igen.)

Den här beskrivningen av Rogers låter ju onekligen... intressant.

Intressant också för övrigt att Thomas Andersson uttrycker sig i plural om provspelarna. Januari kan bli ganska...
...öh, intressant.

(vi måste leta rätt på synonymordboken)

5 Comments:

Glöm den grabben, handlar om andra grejor denna gången. 

Posted by Anonymous

1/02/2006 11:09:00 AM  

... grönvita

från John Lennon till Banarama och MC Hammer.

Vad har hänt?

1/02/2006 11:26:00 AM  

En till tanig talang som kan spela både mittfält och forward...nej tack. En reslig spelare med tyngd där framme...ja tack. Bortsett från det primära behovet av en central mitfältare, vore lite tyngd att önska. Ett behov som märks när vi spelar mot Kalmar och andra sydsvenska lag med resliga backlinjer.
Tycker jag asså.

/R

1/02/2006 01:18:00 PM  

Tror inte en college spelare från USA, lämnar för kalla Sverige, men det verkar vara en intressant spelare helt klart. 

Posted by Gwendo

1/02/2006 01:38:00 PM  

Man ska inte utesluta Argentina bara sådär.

Om AL blir erbjuden att titta på sydamerikanska spelare som han finner intressanta (läs innerfältare eller vänsterback), finns det inget lämpligare tillfälle än när laget är i USA. Hammarbys nät kastas längre än vanligt i år...

1/03/2006 10:12:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home