Sunday, January 01, 2006

Blicka framåt

Många väljer att använda den första dagen på ett nytt år till introspektion och återblickande. Vi väljer att se framåt. 364 och en halv dag återstår på 2006, och minst 30 tävlingsmatcher - förhoppningsvis betydligt fler beroende på cup- och Royal League-facit.

Året började i alla fall bra, när vi nyss upptäckte att det nu går att läsa Buster-kopian igen. I höst är det fem år sedan den delades ut, och de hjältar som finns där genomlever nu sina fotbollsliv på vitt skilda platser som Holland, Sundsvall, Västerås, Södertälje och Sandefjord. Men vilka vackra drömmar det var.

Nu blickar vi visst lik förbannat tillbaka. Nå, ingen är ofelbar.

Onwards and upwards. Det är härligt med nya år, med oskrivna blad, utan krossade drömmar, svikna förväntningar och övertidsförluster mot dynglag.
Man kan, åtminstone för en tid, lägga gnällandet till handlingarna och låta sig fritt fly iväg i drömmar.
De senaste månaderna har allt mer av det surr som omger Bajen antytt att vi på rätt många fronter kan vänta oss ett mycket spännande 2006, åtminstone utanför planen. Arenafrågan ska lösas slutgiltigt, riskkapitalsatsningen ligger i startgroparna.

Det drar igång med försäsongsträning om bara två veckor. Redan innan dess har förhoppningsvis truppläget klarnat något. Stannar Haris? Stannar Hindsberg? Kommer det några nya spelare från när eller fjärran?

Sedan staplas de övriga frågorna på hög.
Förlänger Ante, PFO, och de andra kontraktslösa? Förlänger Pablo - och blir han en succé på mittfältet? Får Nadir en lidnersk knäpp och gör samma resa som Erkan gjorde i år... förlåt, i fjol? Får Petter utdelning på friidrottsträningen så att han med bollen klistrad vid foten hoppar över de utsträckta motståndarbenen likt systrana Kallur klipper häckar? Får Runström ett par kilo muskler till och kommer han att använda dem? Ja, ni ser.
Inget av detta går att svara på. Det är det som gör fotbollen så förfärande, så fascinerande och så förförande. Just idag ligger Hammarby på sjunde plats*) i den alfabetiska tabellen, mellan Halmstad och Helsingborg, med lika långt till förstaplatsen som till sistaplatsen.
Och just i år, som alla år, kan det gå hela vägen till guld lika väl som det kan gå hela vägen till nedflyttning.

Vår egen målsättning? Att upprätthålla vår status som en stabil toppblogg, där "roligt fotbollsskrivande" är inskrivet i stadgarna. Vi är inte störst, vi lär inte bli det nästa år heller, men skit i tabellen.

Dessutom väljer vi redan nu att ställa frågan som förmodligen kommer att gå som en grön tråd genom hela det kommande året: "Vem tränar Hammarby år 2007?" Bättre att ställa den för tidigt än för sent.

*) Tävlingsutskottet har inte beslutat sig för om IF Elfsborg ska räknas som trea eller nia, eller om BK Häcken ska vara tvåa eller åtta. Beslut väntas lagom till VM-uppehållet och lär då vara av endast akademiskt intresse.

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home