Friday, December 30, 2005

In the air tonight

Sällan har fotbollssäsongen känts så långt borta som när snöovädret drog in idag. Ändå är det bara 42 dagar kvar tills Hammarby ska försöka ta revansch för de borttappade poängen mot Midtjylland, och 45 dagar kvar tills Söderstadions matta ska vara redo för returmatchen mot Start.

Och nu töar det på Söder.

Även bandyn verkar vara på väg att tina upp på allvar. Klara för Elitserien, det tackar vi för.

"Bara" nio måls vinst i handbollsderbyt, men då gick tydligen killarna på kvartsfart också, och sköt med fel hand sista kvarten bara för att lattja lite.

Det är i alla fall inget snack om att Hammarby på allvar utmanar om SM-guldet i två av vinterns tre största publikidrotter. I den tredje blev det också seger igår, och dessutom arrangerades tydligen en improviserad boxningsgala till publikens förtjusning. Så, öh, je ne sais quoi... (sade han, med spretande lillfinger och fisförnäm min)

***

Tillbaka till fotbollen. Det är ju faktiskt därför vi är här.
Om knappt två dygn smäller champagnekorkarna lite varstans för att fira det faktum att transferfönstret åter öppnar (om det inte snöat igen, alltså).
Det blev inga julsmällare. Kan man hoppas på en nyårsbomb, möjligen?

***

Haris nära Norrköping. Även om han uttrycker sig klumpigt (eller citeras klumpigt), och även om han har Oliver Cabrera som agent, så måste det väl vara på lån? Allt annat vore vrickat.

4 Comments:

Bomber kommer von_oben!

12/29/2005 03:40:00 PM  

Läste en grej i GP om att V.Frölunda(hockey) tydligen skulle sända/köpt rättigheterna till sina europacupmatcher. Kanske nästa steg för Bajen i Royal Ligg? Många har ju gnällt att dom inte ngn anal visat bortamatcherna... Ngt att spekulera i? :) 

Posted by emil i exil

12/29/2005 04:27:00 PM  

Haris har faktiskt halakt efter i utvecklingen. Kan vi få lite kulor för honom så inte mig emot att vi släpper honom.
Men nu vill vi ha en vänsterback, en tvåvägsmittfältare och klara besked om Hindsberg också. Samba finner nåd om han lovar att satsa på super-subbandet.
Frågan är om Holmén är rätt man att säkra bakåt till Anders Svensson i Elfsborg? Frågan är om Holmén själv vill spela gatsopare på Elfsborgs mittfält?
Vänsterbackar tycks det finnas nitton på dussinet. Alla värvar visst vänsterbackar.
Med tanke på att Micke Andersson stuckit och Pablo antytts omskolas till mittfältare vill vi gärna att Haris-pengar satsas på en backup-forward, tack. Behöver inte vara Henrik Larsson men gärna av Mourad-standard...

12/29/2005 07:34:00 PM  

Med tanke på att fönstret alldeles strax öppnar kan man ju faktiskt kosta på sig att önska. Vi behöver en dominant mittfältare och en vänsterback. Vänsterbackar går att hitta lite varstans så jag tänker inte ens önska någon. Det bästa och lättaste är förmodligen ändå att hitta en innerback och spela max till vänster. David J kanske.

Önskelistan över centrala mittfältare i rangordning (med någorlunda rimlig trovärdighet):

Tobias Linderoth
Atiba Hutchinson
Sebastian Larsson
Robert Koren
Samuel Holmén
Dusan Djuric
Marcus Lantz
Martin Ericsson

Spelaren får inte vara sämre än de som är listade därför hoppas jag innerligt att appelqvist står emot linderoths krav att spelaren ska finnas på plats i januari. Det viktiga är att vi hittar rätt kille till lagets betydelsefullaste position. Om inte någon tillräckligt bra spelare finns tillgänglig ser jag hellre att vi väntar in sommaren och riskkapitalbolaget än att vi sätter oss i ett långt kontrakt med en spelare som "bara" är ordinarie.

lasse
 

Posted by Anonymous

12/30/2005 03:10:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home