Friday, January 06, 2006

Desinformation

Eftersom det enda sättet att få läsa vad Hammarbys tränare tycker och tänker om saker och ting nuförtiden tycks vara att köpa Expressen, gjorde vi det. I den stort uppslagna intervjun med linderoth (som i skrivande stund inte finns på nätet) framkom väl inte så värst mycket nytt. I själva verket kändes det som väldigt mycket desinformation, särskilt när det gällde värvningarna.

För tre dagar sedan sade sportchefen att det kan dyka upp provspelare i Los Angeles. För två dagar sedan fick en spelare från talanglaget A-kontrakt.
För en dag sedan sade vd:n att det ska vara en toppvärvning, annars får det vara. Idag säger tränaren att han har en lista (om det är samma lista som tidigare rör det sig om 5-6 namn av vilka ett, Winsnes, är överstruket) och om spelaren inte står på den listan är han inte önskvärd.

Hm.

Antingen har den interna kommunikationen brutit samman enligt 2005 års modell, eller också är det en maskirovka (ryska för "krigslist", ja, vi läser fortfarande lite gamla Guillou-alster). Hammarbyledningen har ju aldrig dragit sig för att ljuga för pressen förr.

Det är möjligt att vi klamrar oss fast vid samma verklighetsfrämmande världsbild som AIK:s tränare, men vi har gett oss fan på att inte börja noja förrän Los Angeles-lägret. 13 dagar kvar...

***

Annat av varierande intresse i intervjun:

- Mental coach. Kan väl vara bra, kanske, men vi är av naturen skeptiska till sådan där psykologiskt mumbojumbo. Att det överhuvudtaget verkar finnas ett behov av att ta in en sådan är i sig ett erkännande av att man misslyckats någonsatans. Men det är klart - den grundläggande förutsättningen för att en mental coach ska kunna göra nytta är att man anser sig ha ett behov av en. Sedan kan vi föreställa oss ett antal spelare i dagens trupp som kanske inte är stormförtjusta över tanken på att ligga på soffan och prata om skräcken för straffpunkten. Om det nu är sådant en mental coach gör.

- En fråga saknas mer än andra i intervjun; den om Linderoths framtid efter 2006. Vi tror oss som bekant redan veta svaret, och förhoppningsvis vet också Hammarbys ledning vad som gäller där.

- Linderoth talar oväntat öppet om att många spelare inte gillar honom. Utan att nämna några namn kan vi tänka oss vilka de är. Intressantare att fundera över vilka som är nöjda.

- En hel del Max-snack men inget nytt. Klart att han ska vänta på något bättre än ett holländskt bottenlag. Han verkar ju vara en skärpt kille. Eller är allt prat om Willem II en Maxirovska *)?

- "David Johansson är på gränsen landslagsmässig emellanåt". Ytterligare ett bevis på att Linderoth aldrig var särskilt förtjust i Östlund.

- Runström snackar mest, Petter snackar minst. Nähä?

*) En lika meningslös som usel ordvits som vi låter stå kvar endast för att den är en påminnelse om vår egen felbarhet. Memento mori, liksom.

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home