Thursday, January 05, 2006

Garbo laughs!

Tio dagar återstår tills försäsongen drar igång för Hammarbys del, 14 dagar återstår tills avresan till Los Angeles, och eftersom det stundar långhelg och alla pappersvändare säkert redan stuckit från sina arbetsplatser för att helga halvdagen, kan vi knappast räkna med några transferbomber innan måndag.

På förstasidan till Hammarbys Officiella ler Henrik Appelqvist - en sällsam syn för oss som inte har daglig tillgång till kansliet - och vi kan inte låta bli att försynt fundera över vem han snackar med. Philip Anschutz? Annika Billström? En agent? Svenska Spel? Sin fru?

Intervjun som hör till bilden säger väl inte så mycket nytt, men bekräftar återigen saker vi redan visste:

- att AEG är i högsta grad inblandade i arenafrågan och att det är upp till staden att släppa in dem i projektet fullt ut.
- att det ska vara en "toppvärvning" om det ska värvas alls. (En? Hallå, vi behöver två!)
- och att Hammarby gärna går vidare från gruppspelet i Royal League.

Vi skulle kunna dra ett antal meningslösa ordvitsar om Slakthusområdet, men låter det bero.

***

Dagens Surt sa räven: Djurgården värvar en brasse för 13,5 miljoner. Tja, har man pengar är det klart att man ska använda dem, men frågan är exakt vilka konster han utför till priset av tre Paulinho. Även om han på papperet låter som en spännande spelare och mycket väl kan bli en succé, dissade han Sverige för ett halvår sedan under uppmärksammade former och har tydligen inte hittat något bättre sedan dess, samtidigt som hans marknadsvärde tycks ha sjunkit en del sedan Malmö ryckte i honom (om man nu ska tro den där artikeln...).

Att han spelade i U20-VM är förstås en fet merit, men det där med talanger är vanskligt. Ett lysande bevis för detta finns idag att beskåda en dryg halvmil åt nordväst från Djurgårdens kansli räknat.

Som en annan liten påminnelse om att pappersmeriter inte är allt kan vi påminna om en annan brasiliansk U-landslagsspelare som skulle ta Allsvenskan med storm. Och ja, vi vet att jämförelsen är orättvis och att ett U20-VM smäller högre än ett par träningslandskamper, så det behöver ingen besserwisser påminna om. Vi tyckte ändå att det kunde vara på sin plats med lite perspektiv.

Okej, vi ger oss. Det kan mycket väl vara en lysande värvning, men tills vidare har vi svårt att uppbåda någon större fruktan.

***

HTFF spelade bra i Haninge Open och fick tydligen dessutom ihop fullt lag. Skulle vara intressant att veta vilka som deltog, faktiskt.

1 Comments:

...det "brasilianska superlöftet", för att saxa ur pressen. Och nu talar vi inte om Robinho. Tänk att 21-åriga brasilianska superlöften väljer högstatusserien allsvenskan i stället för till exempel spel i moldaviska högstadivisionen.

Men han kan ju, tyvärr, vara rätt bra ändå...

1/06/2006 02:07:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home