Wednesday, January 04, 2006

En in, en ut

Sebastian Senatore blir näste spelare från HTFF att flyttas upp i A-truppen, samma väg som tidigare vandrats av Erkan Zengin, Haris Laitinen (mer om Haris senare) och David Johansson. Vi börjar förstås med ett fett GRATTIS!
Att Hammarby flyttar upp en vänsterfotad offensiv ytterback samma dag som det avslöjas att utländska lag rycker i Max är förstås inte bra för själen, men tydligen är Sebastian i första hand tänkt att matchas vidare i HTFF - samma lösning som användes när Hammarby knöt till sig Isak Dahlin, således.

Det här sätter förstås återigen fingret på det grundläggande problem som vi kan se i HTFF just nu. Spelare som är bra nog för att på sikt vara tänkbara för A-truppen är också bra nog för att väcka intresse från andra klubbar. Det är inte svårt att föreställa sig att Hammarby valde att ge Senatore ett A-kontrakt tidigare än det var tänkt snarare än att riskera att han gick samma väg som Magnus Tappert och Kristoffer Junegard, med flera. Det är en vettig lösning, men dyr och den visar än en gång att hela tanken bakom HTFF behöver en grundlig översyn. Eller ska laget framledes bestå av ett antal spelare med A-lagskontrakt och resten utfyllnad?

Nåväl, inget av detta är Sebastian Senatores fel och vi önskar honom därför återigen och förbehållslöst ett fett grattis och ett lika korpulent lycka till. Ambitionen är det i alla fall inget fel på.

***

Som tidigare rapporterats blev det mycket riktigt ett år på lån för Haris Laitinen. Förhoppningsvis en utmärkt lösning för alla parter. Får Haris vara frisk i år har han goda förutsättningar att bli en attraktion i Superettan och kan förhoppningsvis ta det sista klivet som behövs för att han ska kunna utmana om en plats i Bajens startelva när han återvänder.

För även om han hade ett tufft år 2005, är det trots allt inte så jädra länge sedan som tongångarna var helt annorlunda...
...låt oss hoppas på en uppflyttning för Norrköping 2006 och för en deja vu-upplevelse av denna artikel i Allsvenskan 2007...

Vi fick också en förklaring till den förvirring som rådde rörande Haris kontraktslängd. Den "förlängning till 2007" det talades om i våras var alltså i själva verket till 2006 med option på 2007. Bra, då ska vi inte gnälla vidare om det, även om vårt spridande av uppgiften att Haris redan hade kontrakt till 2007 bränt lite av vår i och för sig säkert nästan obefintliga streetcred i Peking med omnejd...

***

Ralf Edström tippar jättesuccé för Henrik Larsson. Plötsligt blev vi lite mindre bekymrade. Lite.

1 Comments:

Sebastian Senatore, måste vara ett av allsvenskan coolaste namn.

1/05/2006 03:45:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home