Wednesday, January 04, 2006

Noll koll på Stockholm

Insändarsidorna (och för den delen bloggarna) är yttrandefrihetens sophög. Här kan vem som helst säga sin mer eller mindre grundade mening utan att riskera annat än mothugg. Egentligen förbigår vi helst insändare med den tystnad de förtjänar, men när någon som kallar sig "nationalekonom" rapar ur sig floskler i en sakfråga där han är lika mycket ute och cyklar som Svenska Dagbladets sportchef (vilket, som bekant, är en bedrift) kan vi inte låta bli.

För 4 711:e gången. Hammarby vill inte att Stockholms stad ska bygga och driva en ny arena. Hammarby vill att staden ska låta dem och AEG bygga en egen arena. De kostnader som detta innebär för staden uppvägs mer än väl av försäljningen av marken där Söderstadion står idag. Läs på innan du gnäller, lille vän.

(Djurgårdssupportern som också skriver i dagens City vill däremot att staden ska bygga en fotbollsarena till dem. Han får en klapp på huvudet och anmodas att gråta ut hos Farbror Bosse i stället.)

Mer vältaligt mothugg levereras på denna länk.

***

Ett holländskt bottenlag vill värva Max von Schlebrügge. Nog borde väl han kunna erbjudas bättre än så? Men om Max säljs i vinter blir det ännu mer angeläget att förstärka backlinjen ordentligt. En snubbe med skarpladdad vänsterfot som både är mittback och ytterback i yttersta Allsvensk toppklass går inte att ersätta rakt av.

***

Och så över till dagens "knorr". Rikard Norling är sannerligen en tränare som talar fansens språk. Och det gör oss återigen påminda om hur lyckliga vi är över att inte vara fans i hans klubb. Vi skulle kunna lista ett tiotal häpnadsväckande uttalanden i artikeln, men nöjer oss med att låta den stå för sig själv...

3 Comments:

Börjar bli less på att mediokra, holländska lag brandskattar de allsvenska lagen på deras bästa spelaresom inte kan stå emot säckarna med glimmande gulden...

1/05/2006 04:54:00 AM  

Gulden har bytts mot euro i Holland också apropå tidigare kommentar. Vi har en i laget som stod emot säckarna och det gör säkert Max också. 

Posted by Anonymous

1/05/2006 12:15:00 PM  

Käre Besserwisser, jag är fullt medveten om valutaskiftet i Holland. Jag reflekterade faktiskt över att någon antaglige kommer "rätta" mig.

Jag tyckte bara att det lät mer målande med en säck glimmande gulden än en säck glimmande euro.

Jag hoppas för er skull att M v S stor emot locktonerna.

God Fortsättning, Anonymous

1/06/2006 01:39:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home