Tuesday, January 10, 2006

På gott och ont

Vi hade tänkt ägna hela den här dagen åt att gräva ner oss i tränarfrågan. Det får skjutas lite grann på framtiden. För dagens snackis (om inte några nyförvärv presenteras) lär oavsett vilket bli uppgifterna om att Max von Schlebrügge uppvaktas av Birmingham.

Ett bättre alternativ för honom personligen än Willem II, knappast klockrent men ändå, Premier League och stora chanser till speltid med nuvarande konkurrens. Även om man tycker att det borde finnas tyngre konkurrenter om hans signatur, som det här utspelet kanske är tänkt att locka fram.

Vårt synsätt är att Hammarby bör göra allt för att pressa ut varenda pence från engelsmännen (sju miljoner, som Expressen-artikeln gör gällande, är förstås helt okej för en 29-årig mittback, men sedan ska det läggas in i ekvationen att han är oersättlig), men att det i slutändan är rätt - om inte sportsligt, så själsligt - att låta Max få sin chans att ta steget till en bättre liga, tjäna de pengar han är värd och få chansen att markera bort Wayne Rooney, Thierry Henry och Didier Drogba på regelbunden basis.

I det avseendet har vår inställning inte förändrats ett spår sedan i somras.

Jämförelser med försäljningen av Alexander Östlund kommer att dyka upp. Vilket bara är löjligt. Östlund var inne på sista året av sitt kontrakt och hade tydligt visat att han inte hade något intresse av att förlänga. I det sammanhanget fick Hammarby ut en hyfsad summa för honom. Nästa gång Max kontrakt skulle förnyas är han 30+ och lär oavsett sina kvaliteter ha ett begränsat värde på den åldersfascistiska spelarmarknaden. Utom möjligen i Norge, men hur jävla kul är det egentligen?

***

Fortfarande är den vedertagna "sanningen" tydligen att Max och Hammarby blåstes av en agent när Porto-affären ägde rum - eller inte ägde rum - i augusti. Vad är det som är så svårt att begripa?

- Porto var intresserade av Max von Schlebrügge som en av flera spelare.
- Agenten i fråga hade mandat att förhandla för Portos räkning.
- Agenten, d v s Porto, lade ett bud som Hammarby accepterade.
- Eftersom det var ett dygn kvar på transferfönstret var det jävligt bråttom.
- Således åkte Max och Patrick Englund till Portugal.
- Porto valde en annan spelare (och valde alltså fel).
- Inte roligt för Max, men de enda som blev blåsta i sammanhanget var kvällstidningarna. Alla andra påståenden är ett försök att dribbla bort korten.

Max von Schlebrügge måste för övrigt ersättas av två spelare, av vilka minst en är vänsterfotad. Kan vi enas om det?

2 Comments:

Håller med om att Max måste ersättas av två spelare. Problemet är bara att båda måste spela samtidigt för att till fullo kunna ersätta honom och jag tror inte vi tillåts ha 12 man på plan.

1/10/2006 03:12:00 AM  

Är molde-mannen förlorad? Annars vore det ju läge att inleda diskussioner med honom snarast. 

Posted by sulta

1/10/2006 07:24:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home