Tuesday, August 30, 2005

Gå sakta - kom tillbaka fort

Just när man trodde att man kunde slappna av (nåja) i ett par veckor vaknar man och finner sig förflyttad till en ovanligt orealistisk version av Football Manager 2005, med sådär 26 timmar kvar innan transferfönstret stänger. Det finns ett rykte i svang, som gått från att vara skrattretande, över omöjligt, till plausibelt, till trovärdigt och i skrivande stund känns så solitt som man kan begära att ett Silly-rykte kan bli.

Ryktet gör gällande
- att Max von Schlebrügge blir nästa bajare att lämna klubben.
- att han inte lämnar Hammarby för att gå till typ Groningen, FC Thun, Ham-Kam eller Gencebilligbillig - utan till fucking Champions League 2004-mästarna FC Porto.
- att summan Hammarby kan förvänta sig är minst sagt rimlig med tanke på att han har två år kvar på kontraktet, är 28 bast och med tämligen minimala landslagsmeriter.

Det lär finnas anledning att återkomma. Ett sådant här rykte kan man förstås inte ta på 100-procentigt allvar förrän något är klart, men att den vanligtvis insitsfulla och nyanserade bloggen Tigerrandigt betraktar det som sant är en indikation så god som någon.

Om det är sant är det givetvis en helt otrolig chans för Max (sa vi att han är 28, har två år kvar på kontraktet och har minima... javisst fan, det gjorde vi) som, oavsett hur mycket eller lite speltid han får, ger sig ut på sitt livs fotbollsäventyr vid en punkt i karriären när många väljer att återvända hem (med blandat resultat).
En försäljning sänder ut positiva signaler på många plan, och även om Max har varit en nyckelspelare under sommarsviten, känns det som att det för en klubb som Porto borde vara lätt att presentera an offer we can't, and won't, and shouldn't refuse - något som är bäst för alla parter.

Det här ger en oväntat rimlig förklararing till varför Klebér Saarenpää fortfarande finns i trakterna kring Årsta, trots värvningen av Joakim Jensen och Peturs rekord-rehab; men nu när det uppenbarligen finns lite pengar är det kanske samtidigt värt att påpeka att Mannen från M.O.L.D.E fortfarande vill hem till Stockholm.

---

Medan det föregående skrevs bekräftade Officiella hemsidan att ryktet stämmer. Det får stå kvar ändå, som ett slags historiskt dokument över vår förvirring.

Han var alltså inte i Shangri-La; utan på Stadio Dragao. Det var förmodligen roligare.

För övrigt är det synd om Jonas Lif - de flesta andra dagar skulle det faktum att HTFF värvat en ung stortalang betraktas som en stor nyhet. Idag hamnar han liiiite i skymundan.

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home