Tuesday, August 30, 2005

Guldet blev till floskler

Aftonbladet idag: "Paulinhos miss kan kosta Bajen guldet".
Expressen idag: "Fischbeins fel att Hammarby missar guldet".

Ähum.
Även om ingen av de två ovan nämnda gjorde någon direkt strålande insats igår är det kanske bäst att påminna om att det guld som egentligen aldrig kändes riktigt aktuellt förlorades i fyra fasansfulla vårmatcher; på Söderstadion den 18 april och 5 maj, på Sundsvalls IP den 12 juni och slutligen och oåterkalleligt på Söderstadion den 26 juni; ett svart datum i Bajenhistorien. Det var matcher som Bajen borde ha vunnit, som Bajen kunde ha vunnit, och där Bajen i avgörande lägen underpresterade.

Varför är inte Borås Arena den 23 maj med i sammanställningen?
Jo, för där var vi inte ens i närheten.

Expressens artikel är baserad på ett påhopp från PPV-oraklet Tomas Antonelius i gårdagens sändning. Som någon minnesgod läsare påpekade: Är han sur för att han inte fick jobbet?

Skämt åsido, och mer Aftonbladet. Läser man den här Runström-intervjun som Fan läser bibeln (och sådan är som bekant vår natur) får man lätt intrycket att kontraktsförhandlingarna havererat fullständigt. ("Jag hoppas att vi träffas igen" - wtf?!)

Signaturen BubbixSöderst@dions forum går i polemik med orden Att överhuvudtaget försöka tolka AB:s artikel om Runstöm är korkat. Jag är fortfarande säker på att han vill och kommer förlänga. Men självklart så kommer han att försöka mjölka Bajen på varje krona som går genom diverse uttalanden i media.

Bara att hoppas att han har rätt. Men alla bajare blir förr eller senare konspirationsteoretiker. Hur som helst är det två veckor till Örgryte-matchen. Det borde vara gott om tid för att reda upp situationen, även om det är U21-samling under perioden.

För att avsluta med något positivt: Ikväll gör Petur comebackur Tackur godur gudur.

Och förresten - OM det fullständigt osannolika skulle inträffa att Hammarby, cirka klockan 16:50 den 23 oktober står som svenska mästare, kommer vi med glädje att kräla i stoftet.

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home