Tuesday, August 23, 2005

2 x Jensen

Vi gör det lätt för oss och börjar med en ren repris från igår:

Mikkel var i boxen. Deras, inte våran. Mikkel sökte avslut. Mikkel tog ett avslut. Mikkel klackade. Mikkel raderade ut Töfting. Mikkel slog minst 20% av passningarna (det kan vara så mycket som 32) framåt i banan. Mikkel är frisk igen. Mikkel, skriv på.

Tack för det!

Det har funnits all anledning att rikta kritik mot Mikkels tidvis riktigt bleka vårsäsong, men mot Helsingborg och igår visade han att han, när han är frisk, fortfarande är en av Allsvenskans bästa bollvinnare.

Men ska han vara kapten 2006? Det är en annan fråga. Vete fan om han ens vill.

Sedan kan man med viss förvåning konstatera att Hammarby tydligen lyckades matcha ett bud från sängfabrikören i Helsingborg. Var kommer pengarna ifrån?

8 Comments:

"Var kommer pengarna ifrån?"

Tydligen är inte det svarta hålet fullt så svart. Eller så kan det löna sig att vara lite småsnål ibland.

8/23/2005 07:19:00 AM  

Kent: Må så vara, men helt plötsligt verkar det vara spenderbyxorna på som gäller. Att Mikkel skulle förlänga föreföll faktiskt inte särskilt sannolikt, under rådande omständigheter och konkurrens.

Nå - det gäller att välja sina strider med omsorg, oavsett om man har mycket pengar eller lite. Kanske är det så enkelt.

Men vi är inte övertygade.

8/23/2005 09:12:00 AM  

Vadå "var kom pengarna ifrån".

Jag är förvånad att så många på forumet ställt den frågan men nu blir jag mer förvånad att du ställer den.
Jag menar, det kan inte ha undgått att vi sålt spelare för runt 10 (!) mille.

Sedan att förlänga med någon är säkerligen betydligt billigare än att hitta ny, likvärdig.

/Jimmy

8/23/2005 09:28:00 AM  

Sedan är det väl inte osannolikt att Mikkel väntat på att Bajen skall visa att man har ambitioner att vara ett topplag genom lite "spektakulära" nyförvärv, så som Paulinho.

Mikkel hade nog inte skrivit på idag om inte Paulinho blivit klar i helgen.

/Jimmy igen.

8/23/2005 09:30:00 AM  

Jimmy: Det handlar inte om att det inte finns pengar - det handlar om att de används. Om det stämmer att Hammarby bekostade hela köpet av Paulinho (det går ju en del rykten...) är det ett väldigt stort åtagande för en klubb utan externa finansiärer.

Det är uppenbart att Hammarby har bytt policy. Men det känns som att det finns något där bakom - förhoppningsvis positivt - man väljer att tiga om.

Du kan hur som helst definitivt ha en poäng i att Hammarbys ambitioner var viktiga för Mikkels beslut. Men cash is king. Alltid. Om man inte är ett unikum som Hella. Så en billig förlängning blev det knappast...

8/23/2005 10:08:00 AM  

Jag är faktiskt småksraj för kommande ekonomiska bosklut. Publiksnittet har klart varit under det budgeterade hittills.
Möjligen kan det finnas saker att förtiga. Jag är inte helt hemma på det där med aktiebolags-lagar och sånt. man kanske inte får, eller bör, avslöja allt innan bolagsstämmor och bokslut?

8/23/2005 04:46:00 PM  

grönvita sidan...

Med tanke på att Bajen aldrig haft 10 mille skräpandes i kassakistan förut så tycker jag inte att man kan jämföra med hur "värvningsituationen" såg ut för ett halvår, ett år eller 5 år sen.

Personligen tycker jag att överskott på kapital skall investeras i spelare. Pengar på banken ger oss inga 3 poängare.
Med det är det inte sagt att vi inte skall ha en säkerhetsbuffert på banken.

/Jimmy

8/24/2005 03:46:00 AM  

Jimmy: Bara det räcker till för att signa Runström (och, okej, Fischbein) också, så är vi nöjda. Men det skulle ändå ha känts skönt om ryktet stämde. Sådana här profilvärvningar SKA man ha hjälp med. Även om det fanns pengar i kassan är det knappast ett riskfritt köp. Vad händer om han pajar korsbandet på Årsta i morgon? Eller om Ilola ger honom ett benbrott på måndag?

Inte ens Malmö, när de var som rikast efter Zlatan-dealen, finansierade köpet av Afonso på egen hand. Samma snubbe som sponsrade tv-sändningen av bortamatchen mot Haifa låg bakom det.

8/24/2005 04:45:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home