Monday, August 15, 2005

Viskningar och rop

Så var det måndag igen, och från det tillfälliga baslägret uppsnappar vi en hel del mer eller mindre udda rykten. Det mest udda kräver en viss rekonstruktion.

- Enligt någon som såg PPV-sändningen av Hammarby - Helsingborg sade expertkommentatorn, förre AIK-spelaren och civilekonomen Tomas Antonelius vid ett tillfälle "vi" om Hammarby.
- Vid ungefär samma tidpunkt dyker uppgifter upp (som givetvis inte gått att bekräfta) om att Hammarbys hårt ansatte sportchef drabbats av utbrändhet och är halvtidssjukskriven tills vidare.
- Det tar knappt sex timmar från den eventuella felsägningen i tv, tills påståenddet "Tomas Antonelius är Bajens nya sportchef!" redan har "bekräftats" av "källor" med "insyn". Whoaa, det går fort i webbvärlden.

Stackars journalister. Tur att ...grönvita sidan upp! är en journalistisk produkt endast i ordets vidaste bemärkelse *) och därmed kan sprida dessa rykten vidare utan att för en sekund behöva bry oss om ifall de är sanna eller inte.

Om uppgifterna om Thomas Andersson skulle vara sanna, kan man konstatera att tidpunkten är ganska illa vald. TA har fått ta emot enorma mängder kritik från Hammarbyfansen, i vissa fall har den varit berättigad och i andra har han orättvist och av oklar anledning utsetts till syndabock för problem som ligger betydligt högre upp i klubbens organisation.
I dagsläget sitter Hammarby i kontraktsförhandlingar med bland annat lagkaptenen och lagets främste målskytt. Någon, det må vara sportchefen eller Appelqvist, eller Trivsel-Lasse, eller Poker-Eskil eller vem fan som helst, måste fatta pennjäveln och ge dessa två (och helst Derby-Micke och G*ldfisken också) vad de vill ha.
Igår.

Nu påstås också halva Rosenborg vara på väg till Södermalm. Ja, det går ju fint i Tippeligaen. Den enda Rosenborgs-värvningen som i dagsläget och med nuvarande ekonomiska förutsättningar känns någorlunda realistisk är förstås Doktorn. Men å andra sidan har det alltid varit en smula av The Twilight Zone över Bajen.

To be continued...

*) Annars skulle vi ju kunna stämmas för brott mot PUL, eller liknande.

6 Comments:

Tomas A låter helt klart som en intressant kandidat i fall Thomas A av en eller annan anledning ska ersättas. Jag gick på Handels samtidigt som honom och fick ett gott intryck av honom där. Han skrev ett intressant examensarbete om kommersialiseringen av fotbollen eller bolagisering av elitverksamhet eller något i den stilen. Fotbollsmässigt har han en bra bakgrund, förutom att han lirat i ajk. :-) Vad har han pysslat med på senare år, förutom att vara expertkommentator?

8/15/2005 04:33:00 AM  

Det stämmer att Antonelius sa "vi" under sändningen i Lördags. Jag reagerade på det.
Var inte han på gång till Hammarby under Göranssons tränarsejour? Föll det på att bajen inte avancerade till allsvenskan?

Nåja det händer mycket och fort på nätet.

8/15/2005 05:23:00 AM  

Vet ej om Antonelius e aktuell för oss eller om han faktiskt har ena "hjärtklaffen" hos bajen, dock e det ju så att vissa andra har det jobbigt på sitt arbete. Att vara sportchef i en klubb som siktar på att ligga topp4 i AS och spela kontinuerligt i Europa kräver en hel del ork och kompetens. Det är helt klart så att Sjuk-kassan/A-kassan bör rycka in, vilket samtidigt ger Bajen möjlighet att anställa en person som har den energi och drivkraft som behövs för att pusha Bajen närmare vår vision. (Bra jobb med Bloggen! Keeep it up!)

8/15/2005 11:40:00 AM  

Jag kollade igår in min inspelning av matchen, och Antonelius sade "vi" när han i pausen pratade om backlinjens position. Han sade ungefär "bla bla bla tar hem backlinjen och när vi... eh, när HAMMARBY får bollen så bla bla bla". Till det kan läggas att han var väldigt generös i berömmet till Hammarby under sändningen, men jag hade å andra sidan sett ryktet om att han skulle vara på g till Bajen så jag kanske övertolkar det hela.

Det har f.ö. ganska ofta påståtts att Antonelius är Bajare i själen. Har dock aldrig hört honom själv kommentera sin emotionella lagtillhörighet så jag vet inte om det är sant.

8/15/2005 11:52:00 PM  

Enligt Gustavssson, f'låt Antonelius, själv är hans far urbajare. Vad han själv påstått till aik.se och andra gnagarsidor är att han är, ja, gnagare helt enkelt. Om det är en efterhandskonstruktion efter det bläcket torkat på hans gnagarkontrakt en gång i tiden, vet väl han endast själv. Livet blev väl lättare med den uttalade inställningen. Kvartalsamtalsfolket ni vet...

8/16/2005 05:14:00 AM  

Vänta med ytterligare kritik mot värvningsansvarige. Det är sköna nyheter på gång under dagen.

Bara Bajare!

8/19/2005 02:22:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home