Monday, August 08, 2005

The K-word.

Robert Laul svarar ganska nyanserat på vårt förra inlägg. Det är inte så mycket att polemisera över; vilket på sätt och vis är lite synd - till skillnad från t ex Thomas Andersson kan vi med gott samvete kasta oss huvudstupa in i vilka onödiga strider som helst utan något annat att förlora än lite förgänglig och förbehållsfylld prestige som det ändå är meningslöst att bry sig om (ty att skriva en blogg är bara mariginellt mer hållfast än att skriva i sand).
Nåväl.

Cred för ett ärligt menat svar, Robert (för uppenbarligen läser du ju här). I sak håller vi med dig, även om man kan tycka att en kvällstidningsreporter borde fokusera på svar i stället för frågor (gnäller gör vi så bra själva!).

Det var i frustration över allt dösnack, alla konspirationsteorier och alla cirkelargument kring Bajen som den här bloggen kom till, t ex. Att vi sedan tvingats ta till hårdhandskar som sarkasmer, satir och - o grymma öde - travestier är mest en fråga om tur (eller otur) med timingen.

Medelsupportern får nöja sig med att slå pannan blodig mot muren av desinformation och förvirring som omger Hammarby just nu. Du har annan insyn och andra möjligheter och vi tycker att du borde kunna bättre.

Men förvirring och vrede säljer fler tidningar. Det fattar vi.

Eftersom du gör en halv pudel - eller vad det nu heter på kvällstidningsspråk - ska vi vara generösa nog att medge att vi kan ha varit orättvisa när vi beskyllde dig för att gödsla med k-ordet så snart Bajen är inblandat. Åtminstone i blogform.
Vad gäller dina kollegor, däremot...

Kris är, i många avseenden, ett jävligt praktiskt ord. Det har till exempel bara fyra bokstäver, och är ett substantiv som är relativt lätt att pussla ihop med ett annat substantiv för att få en grammatiskt korrekt och ofta iögonfallande slutprodukt. Det gör det till utmärkt radutfyllnad i början eller slutet på en knepig rubrik. Eller, för den del, i en någorlunda kaxig brödtext.

Tyvärr har ...grönvita sidan upp! inte tillgång till Mediearkivet, men tack vare den eminenta sajten Bajenlänkar i massmedia fick vi ihop en hygglig samling ändå. Bara för att ta listan sedan den förlustfria sviten började:

Aftonbladet, 2/8: "Bajens kris över efter ny seger"
Aftonbladet, 28/7: "Doldisen ska lösa Hammarbys kris"
Aftonbladet, 18/7: "Två mål hjälpte krislaget Hammarby upp på betydligt säkrare mark"
Aftonbladet, 14/7: "Han ska lösa Hammarbys kris"
Aftonbladet, 13/7: "Det blir kris om vi får en skada" (okej, det är Linderoth som säger det...)
Aftonbladet, 4/7: "...ett favorittippat lag i kris!" samt "[Bajen gör] bäst i att glömma gårdagens seger och återgå till tänkandet om hur man ska ta sig ur krisen hellre än att tro att 3-0 betydde annat än tre poäng."
Aftonbladet, 4/7: "Kvittering och krisrubriker hängde i luften."

Även om krisrubriker i en del fall är berättigat och sommaren varit mer än lovligt turbulent - ska man ha i åtanke att vi av tidsskäl gjort en väldigt snäv sökning.

Ord som "panik", "elände", "mardröm", "torka", "bekymmer", "besvär" och "problem" är alltså inte nödvändigtvis representerade.

Och här finns t ex ingenting av vad som skrevs efter matcherna mot Elfsborg, Gefle hemma, Sundsvall, Kalmar och Örgryte.

Detta om detta.
Snacka om att vi gör en broilerfabrik av en fjäder, va? ;)

Hur var det förresten med de där nyförvärven, Thomas?

3 Comments:

Beroende på vem det är:

"Carolina Klüfts naken-CHOCK"
"Carolina Gynnings naken-" ...äh, det räcker så.
"Naken-Jannes naken-FARVÄL"
"Göran Perssons naken-KATASTROF"

8/08/2005 03:08:00 PM  

En sökning i Mediearkivet på Hammarby OCH kris 20050101-20050808 ger 42 träffar.

/bibliotekarien

8/09/2005 05:00:00 AM  

The answer to The Ultimate Question of Life, the Universe and Everything.

Där ser man.

Och året är bara drygt halvvägs.

8/09/2005 05:47:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home