Friday, August 05, 2005

Dagen efter kvällen före

I could be another fool
or an exception to the rule
you tell me the morning after
Elliott Smith

Cred åt den som lyckas samla ihop sig och skriva en matchrapport ett par timmar efter ett derby. Allt har egentligen redan sagts, men ett par konstateranden om matchens förgrundsfigurer.

- Mål-Micke lever igen! Det här börjar bli komplicerat. MittMålMicke? MålMittMicke? Äh, vi kallar honom DerbyMicke.
- Okej, vi ger oss, Fischbein håller. Förläng. Nu börjar han leverera sköna citat också.
- Ante hade, rent tekniskt, inte behövt slänga sig riktigt så Buster-mässigt på styrningen, men det var kul att han bjöd på det. Och det psykologiska värdet av en fet TV-räddning ska inte underskattas.
- Don't cry, put your ball on my shoulder!
- Hur vore det att testa Erkan till vänster?
- Vi borde ha vunnit. Men som matchen utvecklade sig känns det ändå skönt med en poäng.

Oavsett vilket vaknar vi lik förbannat upp till en morgondag där Hammarby fortfarande har fyra backar i speldugligt skick och där en tilltänkt nödlösning just gjort sitt livs match på mittfältet, och en annan fortfarande går med en infektion i kroppen och kan vara borta ett tag till.

Mycket uppmärksamhet kring Söderst@dionbesökaren Hercules och hans öppna brev till Thomas Andersson. Ju fler som samlar sina känslor i en form som är mer genomtänkt än "Ööööh! Allt är skiiit! AAAAVGÅÅÅÅ!" och ser till att få dem publicerade, desto bättre.

Det finns många läsvärda synpunkter där, särskilt om hur spelarna tas emot av Hammarby och det jättejobb som enskilda supportrar lägger ner, men ska man polemisera mot brevet (och Lauls sedvanligt skadeglada kommentar) är det med samma mantra som ...grönvita sidan upp! med dåraktig envishet upprepar: Det är inte hos sportchefen det stora problemet ligger. Hammarbys brist på muskler när det gäller värvningar har avhandlats så många gånger tidigare här att vi denna gång väljer att koncentrera det till två meningar.

"Pengarna för Hammarbys värvningar och för bonusar till spelare som förlänger kontrakten går till 100% direkt ur klubbkassan, medan de främsta konkurrenterna hittat andra lösningar. Det är ohållbart om vi vill göra anspråk på att vara en "storklubb"."

Och när det gäller värvningar - till 95% är den krassa sanningen att Money Talks. Resten är bara bonus.

Vad gäller Laul så vet han lika väl som oss andra att om det BARA handlade om att få in en quick fix för att fylla ut truppen, så skulle Bajen ha hämtat två DVD-bulgarer eller motsvarande på nolltid. Allt annat är bara rubrikfrieri. Men han har helt rätt om tystnaden. Den sänder fel signaler - precis som vanligt, alltså.

Så, let's interpret. Hammarby vill ha en långsiktig lösning - all heder åt den avsikten. Tyvärr är det inte särskilt realistiskt att få in rätt spelare, till rimligt pris, under extrem tidspress. Djävulens intervall igen.

...grönvita sidan upp! hade gärna sett t ex en Tappert eller en Monteiro i A-truppen tills vidare, men det har redan ältats. Nu sitter vi med Knäbér och med bud på en 31-åring med utgående kontrakt som nån galen finne vill ha miljoner för att släppa.

Det är skit, men så ser det ut.
Åtta dagar till Helsingborg.
Just nu känns det som åt helvete för kort tid.

1 Comments:

Kanonblogg - jag och många andra hoppas verkligen att du orkar hålla uppe denna med läsvärda och frekventa inlägg. Jag kan inte lova annat än att jag kommer att bli en daglig besökare. Lycka till!

8/05/2005 05:58:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home