Saturday, August 06, 2005

Oops! They did it again

*dunk*
*dunk*
*dunk*


Thomas Anderssons svar på det "öppna brev" som refererats till tidigare borde, för Hammarbys skull, egentligen förbigås med tystnad.
Men tyvärr utgör det ännu ett typexempel på varför förtroendet mellan klubbledning och supportrar är rekordlågt trots hyggliga sportsliga resultat.
Så vi kan inte låta bli att peta på sårskorpan.

Thomas Andersson tycker att kritiken i brevet är orättvis, riktad mot honom personligen och bygger på vanföreställningar. Fine, det är hans rätt att tycka det. Faktiskt.
Däremot är det inte hans privilegium att som OFFICIELL KLUBBREPRESENTANT sänka sig till den nivå han gör i sitt svar. Ett "öppet brev", som publicerats och refererats till i media, oavsett i vilket tonläge det är hållet, är att betrakta som ett offentligt sådant och i det sammanhanget måste den som företräder klubben visa professionalism och kallt huvud.

Det är dessutom minst sagt olyckligt att inte förstå att dessa eller liknande "vanföreställningar" är väldigt utbredda bland Hammarbys fans idag.
Och att det till mycket stor del är klubbledningens agerande (eller brist på densamma), klubbledningens underliga mediautspel, klubbledningens oförmåga eller ovilja att kommunicera med supportrarna på ett professionellt sätt som skapat en gränslöst frustrerad grogrund för såväl berättigad kritik som mer eller mindre bisarra konspirationsteorier.
Att besvara personangrepp med personangrepp inför öppen ridå vinner ingen på.
Absolut ingen.

Däremot ser vi definitivt fram emot att det här löftet uppfylls:
"Dessutom kan du räkna med en liten berättelse om sommarens arbete med att hitta lämpliga spelare till laget."
Och det här:
"Men det dröjer nog till efter Helsingsborgsmatchen eftersom jag hoppas att en ny spelare har dragit på sig Hammarbytröjan då."

Vad gäller det öppna brevets kritik står vi fast vid vår tidigare åsikt: Det är inte hos sportchefen det stora problemet ligger.

Åsså tar alla en kall avrivning, tack.
Därmed lämnar vi ämnet.
Tills vidare.

2 Comments:

Det är förstås lätt för mig, som DIF-supporter, att hålla med om att Anderssons svar är skrattretande - men jag förstår inte vad han vill få sagt med sitt svar. Det känns mer som ett översitteri från hans sida.

8/06/2005 06:46:00 PM  

Att han är under hård press är ingen hemlighet. Men om det nu är så att en eller flera spelare faktiskt är på väg in borde han ha hållit tyst och låtit resultaten tala.

Det var väl droppen som knäckte kamelens halmstrå, eller vad det nu heter.

8/07/2005 12:07:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home