Wednesday, August 10, 2005

23 J Jensen

"Hammarbys sämst bevarade hemlighet" är nu officiell och därmed kan vi konstatera att Bajen nu bara har två backar för lite (tre, tills Petur är tillbaka i spelklart skick).

Skönt. Hoppas att han inte var för dyr.

Jensen kommer med goda vitsord från HJK, han ska ha spel- och nickhuvud och gör fler mål i FM-ligan än Hammarbys nuvarande forwardspar tillsammans.

Ändå känns det långt ifrån klockrent. Han är trots allt 31, och om Bajens ytterbackar (alla två, för Hella räknar vi tyvärr inte med som spelklar) är unga och gröna, är mittbackarna desto äldre. Han passar inte heller särskilt väl in i den värvningspolicy som Hammarby sägs ha, lär aldrig kunna generera försäljningspengar och - ärligt talat - verkar det som om det enda som gjort att man valt Hemvändaren från HJK framför Mannen från M.O.L.D.E är en pengafråga. Och helt krasst är det ju ofta så att snålheten bedrar visheten. (även om slösaktighet förvisso ofta bedrar visheten också)

Och hur är det med speeden egentligen?

Spontant känns det alltså inte som en värvning man vill hoppa upp och jubla över.
Men - och detta är ett stort men - det kan å andra sidan vara ett gott omen. ...grönvita sidan upp! har nämligen ett skrämmande uselt track record på 2000-talet när det gäller hissningar och dissningar på förhand. Vi har bland annat:

- utan vidare ceremonier sågat värvningarna av Eric Fischbein, Andreas Hermansson och Peter Markstedt
- varit skeptiska till Alexander Östlund, Max von Schlebrügge, Petur Marteinsson (andra gången) och Björn Runström
- Förordat Simo Valakari framför Mikkel Jensen
- oreserverat hyllat värvningen av Nichlas Hindsberg
- ställt oss nästan odelat positiva till Nadir Benchenaa och Erik Johansson
- och på fullaste allvar trott att Aluspah Brewah kunde vara en klasspelare.

Vad lär man sig av detta? Antagligen att det är omöjligt att avgöra saker och ting på förhand. Därför säger vi förbehållslöst välkommen till Joakim Jensen, hoppas innerligt att han får behålla sin första initial på tröjan även nästa år (se denna helt orelaterade artikel) och att han ger oss fel ännu en gång.

Att truppen fortfarande är oacceptabelt tunn är en annan sak. Men nu ger vi klubbledningen ett par timmars arbetsro, åtminstone.

1 Comments:

Skön blog, bra artikel!

8/10/2005 11:47:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home