Wednesday, August 10, 2005

Blog Wars part II - Attack of the Glenns

Eftersom det skandalöst nog inte kommit ytterligare nyförvärv eller provspelare sedan i eftermiddags - om man taktiskt väljer att bortse från Söderhamns Jonas Lif som tydligen imponerade i B-lagsmatchen på Skytteholm (vi lär få anledning att återkomma i ämnet) - ägnar vi kvällen åt navelskådning istället.

I ett överraskande utfall anklagar Bara ben på Glenn Hysén ...grönvita sidan upp! för att vara identisk med mediafenomenet "Mats Hård". Med tanke på hur trist den bloggen varit efter de första små kittlande kvällstidningsinteriörerna är det att betrakta som på gränsen till förtal. Men med vår tidigare lapsus om Arlandaspionen i färskt minne vore det förmätet att gå vidare på det spåret.

Laul å sin sida anser sig ju redan ha avslöjat "Hårdingen" som en småtrist kulturknutte på DN. Vi är inte övertygade. Alla skribenter med självaktning vet att det är inte är så svårt som många tror att kopiera, stjäla, pastischera (finns det ordet?) och travestisera (det ordet finns nog fan inte!) en annan skribents stil. Och för den som vill bevara sin hemliga identitet finns det få sätt som är bättre än att bygga in en "nödutgång" i form av referenser som lätt kan avslöjas som tillhörande den eller den namngivna skribenten.
Hur många pekades ut som Bo Balderson? Med säkra bevis?

Utan att ha något på fötterna annat än magkänsla (häpp!) tror vi att "Mats Hård" är/var fler än en person, kanske ett journalistkollektiv som känner varandra över kvällstidningsgränserna - korsbefruktningen är jävligt stor.
Dessutom är de nog yngre än de flesta tror.
Det är inte svårt att låtsas vara bitter, gubbsjuk och 40+ heller.

Som bajare blir man lätt konspirationsteoretiker, om man inte var det innan.

Och nu har vi lagt ner onödigt mycket tid på Mats Hård. Blogjäveln är ju inte ens uppdaterad på en månad.

Fotnot: För att se till att svinga vilt åt alla håll ikväll vill vi gärna påpeka att Lundhs analys (Bajen, backar och trimmade budgetar) känns mer än lovligt slarvig och förenklad. Det hade dock varit intressant att läsa den där refuserade intervjun han refererar till.
Just därför kommer det väl aldrig att ske.

6 Comments:

Grymt jobb! Keep it up!

Ps. Vad var ditt nick tidigare på Söderst@dion (bara för att försäkra mig om att du själv egentligen inte är ett journalistkollektiv Ds.

/Ev?

8/11/2005 12:28:00 AM  

Nej, travestisera finns inte som ord, men däremot travestera.

8/11/2005 03:20:00 AM  

Äh, erkänn nu att det är ni som ligger bakom Hårds sida och att det är en avancerad travesti på den Göteborgske koluminsten (för Göteborgs-Posten) Mats HÄrd som är ruten till detta angrepp mot framsidan. Jag tror allt detta är en koordinerad Bajen-attack på serieledarna. ;)

8/11/2005 04:43:00 AM  

puffe: Se där, då hade vi ju rätt!

frankie: Bara om du erkänner att Robert Laul inte finns i verkligheten. Samt att Lundh är en pappskylt med märkesglasögon och Simon Bank är en slumpgenerator.

8/11/2005 05:43:00 AM  

Laul pekar ut en DN-snubbe.
Jag tror det var nån på DN som gissade på antingen Lars Nylin eller Erik Niva på AB.
En händelse som liknar en tanke.
Jag skulle dock bli överraskad om du är Mats Hård...

8/12/2005 06:09:00 AM  

anders: Ointressant är det ju inte. Eller hur?

8/13/2005 06:27:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home