Monday, August 29, 2005

Tillbaka till framtiden

Äntligen något att noja över igen - precis lagom till Elfsborgsmatchen. Linderoths utspel om att han definitivt lämnar Hammarby efter 2006 i Borås Tidning har redan mötts med klagolåt från många håll.

Egentligen har han snackat om att Hammarby inte är någon permanent lösning ända sedan upptakten till säsongen 2004, då det lät som att han inte tänkte förlänga sitt dåvarande kontrakt. Så hans avsikter har förmodligen (förhoppningsvis) varit tydliga för klubbledningen ända sedan förlängningen faktiskt blev av förra sommaren.

Det ger relativt gott om tid att hitta rätt ersättare.

Sitter Linderoth kvar tills kontraktet går ut har han varit Hammarbys tränare i fem år. Det är en lång tid i fotbollsvärlden, och kontinuiteten har säkert varit en stark bidragande faktor till den utveckling vi under året sett hos våra U21-spelare. Det optimala för kontinuiteten hos Bajen 2007- vore förstås om Linderoth kunde ompröva sitt beslut, men parallellt med det arbetet måste man ha en fastlagd plan för hur klubben ska gå vidare.

Det näst bästa för kontinuiteten vore förstås att på sikt låta Thom Åhlund ta klivet upp som huvudtränare, men frågan är om det är ett jobb han kan och vill göra på egen hand. En Åkeby-Lukic-lösning med TÅ och Mr X som gemensamma huvudtränare? Hur kul tycker t ex Peter Gerhardsson att jobbet i Helsingborg är?

Eller så blir det någon helt annan.
Många snackar om Åkeby själv, men vårt tips är att han hamnar i Malmö.
Janne Andersson har förvisso inte rosat marknaden i år, men med rätt spelarmaterial skulle han kunna fungera. Samma sak gäller Jan Jönsson. Det är så mycket lättare att peka på tränare man inte vill se i Bajen. (läs: resten, med Kurt-Arne Bergstrand, Lundin och Jingblad i spetsen. I det racet deltar Kalle Björklund utom tävlan, annars vore han för överlägsen)

Allt detta inte överdrivet genomtänkta ordbajsande är förstås bara för att för ett ögonblick försöka förtränga att det är 7:25 kvar till Elfsborgsmatchen, Runströms kontraktsstatus fortfarande är oklar, en orkan håller på att dränka nästa års tilltänkta semestermål och fjärilarna i magen bär runt på små pneumatiska borrar idag.

Till slut några fler holländska kraftuttryck att ha i åtanke om någon skulle se Groningens representanter på läktaren ikväll: Kontneuker! Achterlijke! Lullekoek! Paardenlul! Je kunt de pot op, neuk niet met Bajen!

Hela listan finns, som tidigare påpekat, här.

4 Comments:

Hej! Att Anders skall lämna Bajen har varit känt länge. Redan nu skall vi börja leta efter en lämplig ersättare. Anders brister skall täppas igen och det han har byggt upp skall bibehållas. Ingen tränare är oersättlig. De personer som har sett ett antal träningar, bl. a undertecknad, vet att Anders missar en del i sin träning. Två moment pratar man mest om och det är individuell teknikträning och individuell skotträning. Jag vill sammanfatta det i att Anders har svårt att ta hjälp med vissa specifika delar. Kan tänka mig att Tom och Lasse har en del att säga om detta. Tror inte att någon tränare på elitnivå klarar alla moment utan behöver hjälp med vissa delar och vissa detaljer. Jag efterlyser en större tränarstab med nuvarande grundstomme och sedan utökad med ett antal specialistfunktioner. Dessa behöver inte kosta så mycket utan kan komma in med korta insatser då och då under året. Min favoriter är Bosse Johansson och Sören Åkerby. Det finns säker andra med rätta inställningen.

8/29/2005 05:15:00 AM  

Varför nämns siffran fyra år hela tiden?
Om Linderoth lämnar efter 2006 har han tränat Hammarby i fem år.
Den senaste med så många tränarår i Hammarby är Lars-Göran "Lacke" Hall, åren 1967-1971.
Fem år är långt i dagens fotbollsvärld.

8/29/2005 06:02:00 AM  

För att vi inte kan räkna?

En smula pinsamt, och nu även åtgärdat.

8/29/2005 08:00:00 AM  

Det var mest att jag sett uppgiften på flera håll som retade/förundrade mig.

Keep up the good work, som det brukar heta.

8/30/2005 05:36:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home