Thursday, August 25, 2005

Höst-vårdepression

Vansinnet fortsätter. Sportbladet har äntligen hittat ett nytt korståg att driva kampanjjournalistik kring, och släppt ut Simon Bank på nytt ordgödslat grönbete. Även om han faktiskt delvis sätter fingret på samma sak som vi verkar hans starkaste argument för höst-vår bestå av samma trötta floskler som vi dissade igår (och inte orkar upprepa). Men eftersom Bank samtidigt tycks inse att en övergång utifrån dagens förutsättningar är praktiskt omöjlig, känns det minst sagt, öh, överflödigt att samtidigt publicera den här enkäten.

Fast Äpplet har sällan gjort ett mer positivt intryck.

Robert Laul tycks i sammanhanget utgöra förnuftets röst. Vem hade kunnat ana?

Att vara flugan på väggen vid Sportbladets nästa redaktionsmöte skulle faktiskt vara lite halvkul.

En kvick koll på diverse hemsidor och fora tyder på att det bland svenska supportrar finns en osedvanligt stark och enad front mot det här tjafset, oavsett klubbtillhörighet. Till och med bland Malmösupportrar - bland annat illustrerat av Sanjay Rubinsteins mycket läsvärda krönika på Svenska Fans.

Därför undrar man också i sitt stilla sinne vilka de drygt 6200 personer som på aftonbladet.se röstat FÖR en omläggning av seriesystemet är.

Okej, det har varit relativt lite Bajen på den här bloggen de senaste dagarna, men det beror mest på att vi hamnat i massiv krisskugga. Vi ska bättra oss. Vi kan t ex snacka om att Runströms kontraktsförhandlingar fortsätter, sakta men sä... nej, sakta.
Och att Klebér Saarenpää uppges ha varit bäst på plan när AIK:s juniorer manglades i småbitar av B-laget.
Och att vi enligt Laul får konkurrens om Mattias Nylund (om han nu fortfarande är aktuell).

Men det blir en sista kort sväng offtopic. Ty vi kan inte låta bli att undgå att fundera över vad ursäkterna och förevändningarna kommer att bestå i i och med att vår-höstlaget Cork slog ut Djurgården i UEFA-cupkvalet ikväll.

3 Comments:

Du frågar vilka 6.200 som vill ha höst-vår. Svaret är nog "tv-fansen". Det finns en förödande massa människor i det här landet som INTE går till arenorna för att se fotboll. För dessa människor passar det nog bara bättre med lite tv fotboll under vinterhalvåret. Den RIKTIGA fotbollspubliken har ingen större lust att åka land och rike runt för att frysa ändan av sig. Tror lilla jag...

8/25/2005 02:32:00 PM  

Ytterligare ett argument mot Höst-vår är väl att det inte går att praktiskt lägga om hela seriesystemet (ner till div 8) så att alla spelar höst-vår. Även om man skulle kunna bygga om alla större arenor (med tak värmeslingor och dylikt) så blir väl det ganska svårt för alla grus och gräsplaner i alla hundratals serier ute i landet...

8/25/2005 11:50:00 PM  

På grus kan man spela hur kallt det än är..... Bygg om alla arenor till grusplaner vet ja!

8/26/2005 12:14:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home