Tuesday, January 24, 2006

Tycka jurist trist

I Saudiarabien får inte kvinnor gå på fotboll (om de inte har en egen klacksektion, eller deras makar/husbönder är emanciperade, eller hur det nu var).
I USA får ingen gå på fotboll.
Det verkar som om Hammarby i natt blev en bricka i ett storpolitiskt taskspel där FBI, CIA, NSA och DHS, för att inte tala om USA:s fotbollsförbund, tyckte att det var oerhört viktigt att hemlighålla att matchen över huvud taget ägde rum. Och i yttrandefrihetens förlovade land skickade förbundet fram en mur av advokater. För det är ju som bekant så man gör där, för att både ha kakan och äta den.

Att påstå att anledningarna till mörkläggningen är oklara är ett understatement.

Terrorhot, kanske? Var det när de såg att det fanns en Suleyman i backlinjen? (USA har ju inte direkt någon stolt tradition när det gäller att särskilja folkgrupper med bas öster om Istanbul)

Eller så var det så enkelt att USA, som mönstrade sin A-trupps B-uppställning, var rädda att få stryk mot Hammarby. Vilket i så fall PR-mässigt hade varit det värsta nederlaget sedan Grisbukten. En anledning så god, eller ond, som någon.

Risken är väl därmed också överhängande att vi aldrig får se några rörliga bilder från matchen som kanske ägde rum, kanske slutade 2-1 till det landslag som kanske var på plats och där Petter Andersson kanske gjorde Bajens första mål under 2006.

Klebér kan bli en joker i år. Om han får vara skadefri. Det är ett stort om, det.

***

Återstår nu att se hur många Bajenspelare som ansluter till truppen under de närmaste dagarna. Förmodligen minst en, i alla fall.

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home