Monday, January 23, 2006

Efter förmatchen

Då har man förlorat ytterligare en dryg timme av livet - för taktiskt nog stängde vi av efter att både Max och Jeff blivit utbytta. Det är fel att säga att det roliga var slut, för det roliga kom ju så att säga aldrig igång.

Det närmaste vi kommer något roligt var att se Jeff i första. Bra fart, mycket defensivt arbete och två avslut som var värda ett bättre öde. Nicken hade han nog inte så mycket möjlighet att rikta, men skottet borde han ha hållit lägre. Men det ska ju tydligen vara snyggt också. Nå; de positiva vibbar vi fick av hans spel i Royal League ser ut att hålla i sig. Återstår att se om entusiasmen klarar sig genom försäsongen och serielunken.

Max såg inte direkt ut som en VM-back. Ängslig, feg, avvaktande och okoncentrerad. Inte alls sig lik. Tagen av stundens allvar...
...eller var han bara rädd om benen? Förra gången vi såg honom så här mjäkig var, som av en händelse, Elfsborg hemma den 28 augusti.
Ett mycket intressant dygn väntar, och vi håller andan tills han har landat på LAX. Om han nu inte stannar halvvägs. Eller flyger man österut till Los Angeles från Abu Dhabi? Och får plan från den delen av världen överhuvudtaget landa i USA numera? Och varför bryr vi oss plötsligt så mycket om den detaljen?

Ändå var Max inte sämre än medel ikväll. Det säger allt.

***

Vi samlade ihop ett fåtal intryck av byket också, d v s byket under den första dryga timmen.

Vi var beredda att utnämna Conchas första halvtimme till den sämsta insats vi sett någon i ett svenskt fotbollslandslag prestera sedan Patrik Andersson mot Kamerun i fotbolls-VM 1994. Det tål kanske att sägas att vi missade den där Spanien-matchen där Håkan Svensson skulle bevisa att han var näste svenske stormålvakt.
Det var alltså innan vi hade sett Andreas Granqvist.

Men Ishizaki var bra. Ur led är tiden.

Alvbåge såg ut som ett betydligt säkrare kort än Eddie The Eagle. Mindre fladder, liksom.

Vem har fått Alexandersson att tro att han kan dribbla?

Samma snubbe som slagit i Dusan Djuric att han är mogen för proffslivet?

Snabb matchanalys från Ekwall. För en gångs skull ganska lite att anmärka på. Även om vi sett sämre halvlekar av ett svenskt landslag under Lagerbäck. Men det var nog när han var assisterande.

***

Och därmed lägger vi den här förbannade landslagsturnén, tackar försynen att ingen av våra killar blev skadad, och blickar framåt till den riktiga matchen - den som vi som bäst kan hoppas på att få se snuttar av i morgon bitti.

Tips? Varför inte, nu när det bara är träningsmatch. Dammar av den gamla fina: Det går åt helvete. Mer specifikt har vi tippat en hedersam 2-3-förlust där USA:s A-landslag, även om det i ärlighetens namn nog är ett B-landslag, komfortabelt gör 2-0 i första, sätter trean strax efter paus innan de börjar solbada på plan och tillåter Bajen att göra två tröstmål, först Paulinho och sedan en inbytt Fischbein, på straff.

Sedan finns det ett par mardrömsscenarion också, men de överlämnar vi till fantasin.

God afton...

9 Comments:

Mardrömsscenario, du/ni menar att vi vinner?

1/23/2006 11:43:00 AM  

Lämnar det som sagt till fantasin. Don't go there.

1/23/2006 11:50:00 AM  

Ganska pricksäker analys av landskampen. Ingen av de "ordinarie" landslagsmännen lär ha fått skrämselhicka av insatserna i mellanöstern. Zlatan och Henke kan vara lugna, det enda Berglund och Selakovic åstadkom var att visa hur stor skillnaden är mellan IFK/Esbjerg kontra Barcelona/Juventus.

1/23/2006 12:02:00 PM  

Rädd om benen? Well... Om han mellanlandar i London finns anledning till nervositet. Fast om han ser tillräckligt orakad ut kanske han inte får flyga domestic utan slussas vidare internationellt. Namnet kan ju dessutom låta en aning mysko för engelska passkontrollörer. Dom låter säkert Aubynn få som uppgift att ta med honom till LA.

1/23/2006 12:14:00 PM  

"Vem har fått Alexandersson att tro att han kan dribbla?"

Kan det vara Max kanske? ;-)

1/23/2006 01:00:00 PM  

Karl Svensson kan möjligen ha kommit närmare tjugotredje man in i truppen.
Vänsterbacksbristen i det här landet gör att Max kan komma med trots dålig januari-form(?). Vem tusan ska annars ta Edman-vikarie-platsen?
Alla svenskfödda målvakter utom Eddie Gustafsson har kommit ett steg närmare VM, utom just nämnde Eddie, som förmodligen bokat biljett i tv-soffan under VM.
Mitt tips? Isaksson, Alvbåge, någon u21:a...
Resten har varken rört sig bakåt eller framåt i VM-diskussionen, tror jag.

1/23/2006 02:16:00 PM  

Karl Svensson hyllades på en hel del håll efter Saudimatchen och här tror man killen möjligen kilat in sig för en plats till VM. Jösses... det enda jag såg i Saudimatchen var en ung kille som skyfflade fram lycka-till-bollar i halvpanik... 

Posted by Anonymous

1/23/2006 02:24:00 PM  

Karl Svensson skyfflade bollar framåt.
Det var mer än de flesta i laget gjorde.

1/24/2006 02:36:00 AM  

"Vem har fått Alexandersson att tro att han kan dribbla?"

Många verkar ha glömt den underbara tvåfotare Alex visade upp på Söderstadion i höstas som ledde fram till 1-1. Han är ju en av de bollskickligaste mittfältarna Allsvenskan har.

1/24/2006 11:01:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home