Tuesday, January 24, 2006

Rastaman Vibration

En tretton dagar gammal artikel i den journalistiska topprodukten Jamaica Gleaner fick oss att spetsa ögonen en smula ikväll. Tydligen var mittfältaren Khari Stephenson ursprungligen påtänkt att provspela för Bajen, men fick inget visum (till Sverige eller till USA?) i tid och hamnade sedan i, öh, GAIS av alla ställen på jorden.

Stephenson, jamaicansk landslagsman som lämnade MLS-laget Kansas City Wizards efter måttligt med speltid och efter att han fått klart för sig att han skulle bänkas till förmån för Antti Sumiala (se där, ett öde värre än döden... eller GAIS), jagas också enligt uppgift av topplaget Harbor View i Jamaicas förstaliga, med det respektingivande namnet Wray and Nephew National Premier League.

Dessutom har Ålesund ryckt i honom. Ständigt detta Ålesund.

Han kan förstås, trots alla dåliga vibbar, vara en kompetent spelare, men inte fan är han "ett namn som ringer". Bättre upp, hoppas vi. Hittills har alltså provspelarbeståndet utgjorts av en snubbe som inte var provspelare, nog, egentligen, och nu en snubbe som aldrig kom. Fattas bara en cyklande marockan och en DVD-bulgar, så är vi redo för allt.

Men det är väl till bollträningen det är tänkt att de RIKTIGA provspelarna ska dyka upp. Väl?

***

Inte bara hos Hammarby det är lite rörigt, tack och lov. Enligt lokalradion i Birmingham avbröt City provspelet med Lucien Mettomo efter den första träningen. Kom han på cykel?
Tillbaka till ritbordet där också, alltså.

***

Och eftersom alla pratat om Sven-Göran Eriksson idag känner vi oss förpliktigade att avsluta denna underliga tisdag med att konstatera att det måste ha varit en av de bästa dagarna i hans liv. När känslan av förödmjukelse väl har lagt sig (och ingen förödmjukelse kan väl slå det han redan gått igenom sedan han anlände till England) kommer han förmodligen att tacka News Of The World på sina kostymbyxklädda knän. Inte nog med att han slipper ifrån sitt otacksamma (om än, öh, välbetalda) skitjobb, han får dessutom en massa extramiljoner för besväret. Skrattar nog hela vägen till banken, trots allt.

En bonus i sammanhanget är, att när Eriksson lämnar England och Beckham "lägger av" i landslaget (vilket förmodligen också sker direkt efter att de åkt ur VM, för att han ska slippa bli petad) kommer vi samtidigt att bli av med ungefär 95% av de ändlösa och oftast ointressanta artiklar om engelsk fotboll som vi idag tvingas plöja igenom för att hålla oss "på banan".
Tack för det, fejk-shejken. Our hero.

***

Slutligen: Att Sven-Göran Eriksson en dag blir förbundskapten i Sverige håller vi som ungefär lika sannolikt som att Lars Lagerbäck blir förbundskapten i England. Och att Roland Andersson i samma veva lämnar fotbollen för att bli partiledare i Feministiskt Intitiativ.

***

Nej, en sak till. En tränare vi däremot intensivt och förbehållslöst kommer att sakna, trots att vi är fotbollsextremister, är Magnus Grahn. Hans eld och engagemang i Hammarby, och hans framgångar, är svåröverträffade. En kille som personifierar Bajenandan på samma sätt som Hella.

1 Comments:

Ska du inte lägga till Sven på din Bajen-short-list inför nästa säsong, hehe..?

Ärligt vore Lagerbäck som engelsk coach kul. Skulle va intressant att se vad brittisk tabloidpress kunde gräva fram om hans privatliv...

1/25/2006 03:18:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home