Tuesday, January 31, 2006

Zilly Zeazzzon

Varför har vi en känsla av att, oavsett hur spännande det sista dygnet av Europas Silly Season kan tänkas bli, majoriteten av svenska tidningssportsidor i morgon (okej, idag) kommer att vara fyllda med mer eller mindre genomtänkta, men jävligt ingående analyser av något som typ kanske möjligen eventuellt hände på en träningsplan i Turin för två veckor sedan (även om ingen av dem som kommer att ha åsikter i frågan faktiskt var där)?

I Expressen citeras Zlatan själv (via agenten) och säger ingenting, vilket avslöjas av Expressen över ett uppslag, kanske två, med Hans Linnés signatur under. Linné skriver också en krönika där han konstaterar att en smocka har ingen dött av, vilket i och för sig inte är fullständigt sant, men i princip. *)

I Aftonbladet sätter bara fantasin gränserna, men det blir nog något ekvilibristiskt med Simon Bank och förebild och ansvar och läktarvåld och proffsboxning (nej, kanske inte proffsboxning). "Zlatans Zkandaler" liztaz på en helzida. På motsvarande sida en närbild med grafik på Zebinas okben. "Zå zatte Zlatan zmockan" **)

I SvD får Majlard förklara det här med sydländskt temprament för 758:e gången. Kanske berättar han om en taxichaufför med lustig mustasch han träffade i Novosibirsk en gång som inte gillade "mörkhyade". Varför han berättar om taxichauffören? Ja, säg det. ***)

I DN kommer Grimlund att konstatera att det här inte är bra för Zlatans VM-chanser och Esk berättar om vad han åt till frukost igår. Det är allt som får plats i den delen av Sporten som inte gick i tryck redan förra veckan. ****)

Just a feeling, liksom.

Tur att det finns utländska tidningar också.

Tilläggas bör att det verkligen kliar i tangentbordsfingrarna att dra paralleller till ett annat uppmärksammat slagsmål i dagarna. Men nej, låt oss inte på några villkor öppna den dörren.

*) Satir. Påpekas endast i syfte att undvika åtal.
**) Satir. Påpekas endast i syfte att undvika åtal.
***) Satir. Påpekas endast i syfte att undvika åtal.
****) Satir. Påpekas endast i syfte att undvika åtal.

4 Comments:

Oj, oj, oj. När man kokar soppa på en spik fyller man oftast på med fler ingredienser för att få den att smaka nåt. Så icke Johan D Lundin. Att (an-)vända samma formulering tre gånger i en notis gör inte notisen, eller för delen historien, bättre.

Sopa, ...,...

1/31/2006 12:09:00 AM  

Väldigt roligt :) 

Posted by Anonymous

1/31/2006 12:18:00 AM  

Undrar om Bajen har någon vidareförsäljningsklausul på Östlund?

von_oben

1/31/2006 01:07:00 AM  

Skönt att slippa läsa blaskorna, men satir stavas faktiskt zatir!

"Slatan"

1/31/2006 01:12:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home