Monday, January 30, 2006

Fejkover

När en artikel i FotbollDirekt för några dagar sedan fick det att spekuleras om Andreas Johansson på ett antal Bajenforum, tyckte vi att det var så dumt att det inte var värt att kommentera.

Idag känner vi oss tvingade att kommentera det - inte för att det blivit mindre dumt, tyvärr, utan för att Bosse Pettersson i Citys "Extreme Makeover: Bajen" anser detsamma.

Om vi alldeles bortser ifrån att det är skönt att se att det inte bara är vi som har svårt att fatta hur det svenska transferfönstret fungerar (för det finns tydligen trots allt inget i regelverket som hindrar oss från att köpa spelare fram till den 31/3 - däremot får vi svårare att bli av med dem) är det givetvis snömos.

För även om det vore så att Andreas Johansson vore intresserad av att spela i sin tredje 08-klubb på Allsvensk nivå - vilket vi, för att uttrycka det milt, betvivlar - och även om vi en gång för alla konstaterar att "klubbhjärta" i 99% av fallen bara är en floskel, vore det bara... fel. Och förenat med fara.
Säga vad man vill om idioter som hotar, förföljer och trakasserar spelare. Men att låtsas som om de inte finns, och inte måste tas med i beräkningen vid en värvning, är bara korkat och naivt.
Vill vi ha en dyr nyckelspelare som är tvungen att se sig om över axeln hela tiden? Är han en person som skulle kunna prestera under de omständigheterna? Låt oss tvivla.

Och sist men inte minst finns det förmodligen bättre och mindre kontroversiella spelare för samma pris - sådana som dock inte skapar rubriker i City. Om Hammarbys nuvarande ekonomiska muskler ens är i närheten av att kunna lyfta de pengarna, ja det återstår att se.

Vi lämnar ämnet, tills vidare.

***

Bosse Petersson tycker också att Petter Furuseth Olsson är Hammarbys bäste anfallare, och det framstår återigen tydligt varför han inte lyckats ta Vasalund till några högre höjder. Däremot har han förstås helt rätt i att Hammarby måste kunna spela med både ett rakt mittfält och en rombjävel utifrån lagets behov. Men det har vi ju alla haft väldigt klart för oss sedan i somras.

***

Johan Platesäger inte mycket med substans, men vad vi tror att han menar är att Linderoth inte ska snacka med pressen om nyförvärv och försäljningar. Det ligger en del i det, med tanke på hur förvirrat det kan bli när vd, sportchef och tränare alla citeras och tycks säga helt olika saker. Egentligen borde alla sådana frågor gå via en person. Men vem? Thomas "Nyförvärv från himlen" Andersson? Helst inte.
Om Linderoth inte svarar blir det skandalrubriker oavsett vilket. Men vi är ju vana.

***

Det känns som om morgondagens varumärkes- och finansgenomgång kan bli betydligt intressantare än det här. Med lite tur kanske vi får några nyheter också? Yeah, that's gonna happen.

Dagens gladaste nyhet är att Birmingham lånar Latka Gravas (eller vad han nu hette) säsongen ut. Men det är inte läge att signalera faran över ännu. Ett och två tredjedels dygn kvar av belägringen.

1 Comments:

Hehe, jag läste också Bosses goda råd. "Gör 60 mål, släpp in 20!" Är killen störd eller?

1/31/2006 05:18:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home