Friday, March 24, 2006

Landsmän

Ibland blir man omsprungen av verkligheten. Så snart vi hade tryckt på "Publicera"-knappen upptäckte vi att ytterligare en vänsterback kommer att hänga med till Malta (åtminstone enligt Expressen): Frams isländske U21-landslagsman Gunnar Thor Gunnarsson.

Det har ryktats ända sedan i somras att Hammarby ska ha följt en eller flera unga islänningar utöver den då aktuelle forwarden Hannes Sigurdsson - enligt uppgift efter tips från Petur.

Vad gäller Gunnarsson vet vi mycket lite, han spelar i Fram Reykjavik, fyller 21 i oktober och imponerade tydligen vid ett provspel med Öster tidigare i vinter, även om klubbarna inte lyckades komma överens. Ännu en ung, lovande och relativt oprövad spelare, alltså, vilket kanske kan ligga honom i fatet vid en jämförelse med Loket. Dessutom lär Fram vilja ha bra betalt för honom.

Men det känns onekligen bättre att ha två spelare att välja bland än en...

8 Comments:

Tycker Gunnarsson känns som en mer spännande spelare, men Bajen verkar onekligen ha varit långt bak i kön. Förutom Öster var han också hos Lyn (början på mars). Utdrag av en översatt artikel (från isländska) på bastionen.no
Han lär inte ha så svårt att visa att han är bättre än de spelare Bajen har till förfogande....

det norske laget lyn tenker ikke å forhandle om gunnar thor gunnarson som var på prøve i sist uke.henning berg lyns trener sa til avisen i går at gunnar var en spennende spiller men var ikke moden for å spille i topplaget som lyn skal være."vi har ikke tenk å forhandle om gunnar på dette tidspunkt.han var hos oss noen dager og delt på treningen.han er en flink spiller.han gir aldri opp og står på
men for å bli med på laget så må han utmerke seg som en bedre spiller en det vi allerede har.det er han ikke nå."sa berg i går
han er enda ung og gunnar har store muligheter i framtiden spesielt vist han forsetter slik utvikling.
vi kommer til å følge nøye med han både i landslaget? og opplysniger fra island.det er stor mulighet for at vi får han til oss senere det er aldri godt å vite om han får kontrakt senere."sa berg

3/24/2006 04:12:00 AM  

Två vänsterbackar? Jackpot! Säger jag...
Passa nu på att skola om David till mittfältare när han kommer tillbaka, så är våra böner hörda.
Eller - jag slänger ut en fråga - vem av backar och forwards i den befintliga truppen tror ni skulle göra sig bäst som den omtalade tvåvägs-mittfältaren?

3/24/2006 10:33:00 AM  

Tycker inte vi ska hålla på o skola om... Räcker det inte med att vi redan skolat om PFO, Pablo och Sulan? Vi bör ha spelare som kan lira på olika positioner, visst, men det kan också va ett plus om en så viktig position som innermittfältare är "naturlig" för spelaren. Öppna plånboken istället. Köp Gunnarsson och lägg sedan allt på en central mittfältare, eller spara pengarna och satsa på Castro-Tello redan i år. (men då lär vi inte ro hem guldet) Håll bara inte på att skola om alla... Bättre att köpa in en och dessutom få bättre bredd i truppen.

3/24/2006 01:10:00 PM  

anonymous1 här igen.
Jag håller i princip med om att man inte ska skola om allt och alla. Men budgeten är tajt, och jag är övertygad om att David har de rätta egenskaperna. Hade jag inte trott det hade jag aldrig kommit på tanken.
Löpstark, hyfsat tvåfotad, bra skott, bra närkamps-spelare, bra passningsspelare, bra på huvudet osv.

3/25/2006 02:25:00 AM  

Pablo har ju inte blivit omskolad. Enligt en senare intervju med Linderoth på fan-tv vill inte Pablo prova på mittfältet.

3/25/2006 02:27:00 AM  

Anonym 2 igen:
Okej, Pablo kanske inte blir omskolad, men vi måste i vilket fall som helst bredda truppen. Och jag vet inte... Davids passningsspel kanske är bra nog för en ytterback, men jag vet inte om det håller i en innermittfältsposition. I David har vi en av Allsvenskans bästa ytterbackar. Frågan är om han gör sig lika bra på mittfältet. Man måste ha en helt annan spelförståelse och se alla löpningar osv. Nej, antingen köper vi in en mittfältare eller satsar på Castro-Tello. Sebastian har det mesta en innermittfält ska ha, i mina ögon (har dock inte sett honom så många gånger, men dom gånger jag sett honom har han imponerat) han har fysiken, vilket är viktigt, han är hyffsat snabb, bra spelförståelse och passningsspel, bra teknik och skott. Huvudspelet och konditionen samt rutinen kanske är hans svagheter? Närkampsspelet bör han kanske kunna bli bättre på med tanke på hans grymma fysik.

3/25/2006 03:19:00 AM  

Dessutom har vi ju också redan Mikkel och Fischbein som defensiva mittfältare, medans vi som vanligt har ont om backar. Låt David lira högerback, så kommer han förr eller senare med i landslaget.

3/25/2006 03:21:00 AM  

Har inte sett Castro-Tello men det vore typiskt Bajen att satsa på en innermittfältare som brister i konditionen... *suck*
Vi måste vara världs-unika som sätter truppens största pingis-lungor på innermittfältet.

3/25/2006 12:40:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home