Monday, March 20, 2006

Andras tips

Idag gjode vi den första Hammarby-sightingen i årets allsvenska förhandstips (om man bortser från Laul, som har tippat sedan innan årsskiftet). Expressen (för närvarande endast pappersupplagan) tippar Hammarby som tvåa, med den huvudsakliga motiveringen att eftersom Bajen varit sämre än vanligt på försäsongen, kommer de enligt samma fysiska lag som klargör att bollen är rund att vara bättre än vanligt när verkligheten väl drar igång.

Undrar om det här har med sponsoravtalet att göra...

Till tipset hör också en intervju med Mikkel (samt en femspaltsbild på honom i BenQ-stället) där han levererar ett par odödliga citat. Främst kanske, om Kjell Törnblom: Personligen behöver jag honom inte. Jag är tillräckligt mentalt stark. Ungefär vad vi förutspådde för ett par månader sedan, således.

Fast att självförtroendet hos vår kapten är högt är väl kanske inte fel...
...eller?

***

I den fotbollsskugga som rådde under helgen missade vi att hugga in på FotbollDirekts genomgång av attityderna till homosexualitet i Allsvenskan.

Det mest trista i sammanhanget är att det fortfarande, 2006, ska behöva vara en issue överhuvudtaget. Men det är det ju uppenbarligen.
Att vissa - ingen som i sammanhanget behöver nämnas - fortfarande tycker att det är roligt att peka ut enskilda spelare som "fjolliga" eller "fröknar" med korta intervaller får stå för dem...
...och vad som ligger bakom deras behov av att hacka på spelare som inte passar in i grabbarna grus-mallen, hugger skog på fritiden eller lyssnar på bredbent ljumskbråcksrock i omklädningsrummet, väljer vi att lämna till fantasin.

Valet mellan disco och Tomas Ledin är ju egentligen ganska enkelt. Utom för Fotbollsförbundet, då.

4 Comments:

från offside, ang homosexualitet i fotbollen:

under slutet av 2005 lovade tre homosexuella tyska fotbollsspelare i tyska Financial Times att de skulle "komma ut" så snart de var en hel elva. Nyheten gick världen obemärkt förbi - utom i världens mest fåfänga liga.

- Jag är kanske gammalmodig, men varje gång jag hör att det pratas om homosexualitet inom fotbollen blir jag förvånad, kommenterade forne storstjärnan Gianni Rivera "den tyska provokationen" i Corriere Della Sera.
- Det är kanske jag som har fel, men jag har svårt att tänka migatt bögar skulle kunna välja en sådan maskulin sport, med så hårda tag.

"Beppe" Bergomi gav honom understöd:
- Under 20 år har jag aldrig stött på någon. Kanske har Rivera rätt, i fotbollen krävs det en viss tuffhet, det kan gå rätt hårt till.

Luccheses tränare Gigi Simoni:
- Kanske går inte aggressiviteten, beslutsamheten och jävlar anammat som den här sporten kräver ihop med hur de homosexuella är. Inom damfotbollen har jag däremot hört att fenomenet är mer utbrett.

Ironiskt nog krävdes det en riktig machoman för att bryta de homofoba paniktonerna i debatten.
- Jag tror inte på snacket om att fotboll är en för maskulin sport, sade Milans och Italiens ärkebuffel Gennaro Gattuso.
- Jag känner bögar som är hur hårda som helst.

3/20/2006 02:17:00 AM  

Kan inte förstå hur länge vi stått ut med ledarskapet i vårt kära bajen. Mikkel borde kanske fundera lite på varför han alltid spelar säkerhetsspel. VArför han inte vågar utmana sig själv till att spela bolle framåt? Att höja svårighetsgraden i hans spel. Där har Kjell Törnblom nåt att bita i. Vad gäller sportchef o Äppelskrutt så försöker dom lägga munkavle på de anställda. Det ska vara högt i tak i bajen. Avgå! 

Posted by supportern

3/20/2006 05:06:00 AM  

Jag tycker faktiskt att Mikkel blivit bättre på det på senaste tiden. Han spelar i stort sett alltid rätt... När det finns en stor risk att passningen inte går hem så breddar han istället eller säkerspelar... Håller bollen inom laget. Sen ser han att det går att slå en djupledspass så gör han det. Det är viktigt att inte förlora bollen för enkelt och ofta i uppbyggnadsfasen, därför måste Mikkel vara extra försiktig vart han spelar bollen.

3/20/2006 07:06:00 AM  

Apa:
Det tragiska är vilka media väljer ut som representanter för fotbollen när det gäller dessa frågor. Fotbolldirekt tog upp Liston och Debatt bjöd in Antoine om ett likartat ämne. Som heterosexuell är det fanimig kränkande att man låter dylika jönsar representera fotbollen.

3/20/2006 07:46:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home