Thursday, March 16, 2006

Mer eller mindre heta tips, del 1

Ett säkert vårtecken är när tidningarna och fotbollssajterna inleder sin tipsnedräkning. De börjar alltid nedifrån och varje dag förundras man över att Hammarby inte dykt upp ännu. så är det varje år, oavsett vilka förutsättningar man själv ser framför sig.

Eftersom det inte finns några nyförvärv att rapportera om och vi känner att vi är farligt nära att slå över i rättshaverism om vi tillbringar en dag till med att bena upp hur sura vi är just nu, känns det som rätt läge att börja göra detsamma. Vi kommer givetvis inte att pricka in en enda placering - har vi inte sagt att vi är usla tippare? - så den här tabellen blir det enda vi kommer att komma med i den vägen under året. Sedan får vem som helst hånskratta efteråt.

(Förhoppningsvis får även Hammarby-fans skäl att hånskratta för att vi tippade Bajen alldeles för långt ner, men det är en fråga för framtiden.)

Nåväl.

- Sistaplatsen 2006 viker vi åt Gefle. Och det är inte bara en hämnd för förlusten på Söderstadion i somras, utan bygger på jättegrundlig analys, förstås.
- Laget gjorde självklart en bragd under 2005, det kan ingen ta ifrån dem, men i år lär de mötas med en helt annan attityd.
- Bapupa är ett hyfsat nyförvärv, men ingen som spetsar till en allsvensk trupp i dagsläget. Kristen Viikmäe har sett okej ut under försäsongen, men Allsvenskan är (som vi bajare är smärtsamt medvetna om) en helt annan grej. Att de har värvat tyngre namn än Bajen är inget argument - det har alla gjort.
- Laget är samspelt men åldern borde börja ta ut sin rätt - nästan hela den tilltänkta startelvan närmar sig eller har passerat 30, och när skadorna kommer finns det inte mycket att plocka in.
- Förra årets interna skyttekung Daniel Bernhardsson lär nog bevakas lite hårdare i år.
- Vi kommer att vara skitskraja inför mötena med Gefle, under Per Olsson kommer de att fortsätta med sitt låga gnetspel och sina farliga kontringar, och har kapacitet att sno poäng från vilket lag som helst. Men framgångarna kommer inte att komma lika tätt som 2005.

...grönvita sidan upp!:s jätteneutrala
sluttabell för Allsvenskan 2006


01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
--
12
--
13
14 Gefle IF

5 Comments:

Tror inte Gefle kommer sist i år... I och med sitt gnetspel kommer dom ta poäng mot lag som försöker spela glad fotboll men inte har kvalitéerna. (t.ex. Örgryte, Öster och Gais) Gefle kommer inte hamna långt upp i tabellen, men inte sist. Det är mitt tips.. Jag tippar Gais som jumbo. Gefle får fightas runt strecket.

3/16/2006 08:51:00 AM  

Nej, sist kommer vi inte. Känns som att vi har starkare lag än både Gais och Öster, och AIK har inte heller gjort några lysande värvningar även fast jag inte skulle tippa dem sist i tabellen...

Det där var väl absolut mest för förlusten på SöS, va? ;-)

3/16/2006 09:04:00 AM  

Svårtippat i botten. Singla slant mellan Bajen, Gais, Örgryte, Gnaget och Häcken.

3/16/2006 10:05:00 AM  

Är det bara jag som roas av att grönvitasidanupp:s nytillkomna Google-annonser försöker fånga upp bajare på glid:

"Rosenfors Center hjälper dig leva med ditt alkoholproblem."

"Promise ger råd och behandling. Program för individer med beroende!"

Riktad marknadföring när den är som bäst.

3/16/2006 01:27:00 PM  

martin: Du roas. Vi oroas. Det där programmet är för smart för sitt eget bästa.

3/16/2006 02:00:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home