Thursday, March 09, 2006

I say a little prayer for you

Nähä, där fick vi svar på tal igen. Ett knä som testats i tio, säger det igen, tio betydelselösa träningsmatchminuter i vinter och som så sent som för fyra dagar sedan, säger det igen, fyra, beräknades hålla för ungefär en halvtimmes spel, ska nu klara 90 minuters tävlingsmatch i vidriga väderleksförhållanden på en konstgräsplan inte överdrivet nära dig.
Just ja, i en tävlingsmatch mot Skandinaviens namnkunnigaste lag, om någon nu hade lyckats förtränga det.

Detta kan betyda en av två saker.
1) Ett mirakel har inträffat.
2) Man väljer att blunda för riskerna och hoppas på det bästa.

Vi har aldrig trott på mirakel, även om vår otro fick sig en rejäl törn hösten 2001, så det här höga spelet med Pétur den stores fotbollsframtid gör oss om möjligt ännu mer illa till mods inför ikväll än vi var innan.

Pétur, vi skiter i ateism för en kväll och ber en stilla bön till Nacka, Svenne Berka, Tom Turesson och de andra Bajengudarna att hålla en vakande hand över dig så att du klarar dig genom kvällen oskadd.

Truppen i övrigt orkar vi nästan inte tala om. Att Sebastian Castro-Tello får göra A-lagsdebut i tävlingssammanhang borde ha varit en stor, och glad händelse att rapportera om. Vi har väntat på det ett tag. Men inte när det sker på det här sättet.

Och ni som är ansvariga för att ha försatt Hammarby i den här situationen - och ni borde veta vilka ni är. Ni som suttit som handlingsförlamade, snubblat in i återvändsgränder, lovat runt och hållit tunt, givit media och diverse andra håntrattar frilägen och straffsparkar och öppna mål gång på gång på gång, och som plockat ut semesterdagar vid sämsta möjliga tillfälle:
Att ni inte skäms.

11 Comments:

Håller verkligen med. Känns idiotiskt att gambla med Kung Peturs framtid efter tio minuters spel på 10 månader (om nu detta inte bara är en taktisk rökridå. Sulan och Maxen kan väl för tusan köra en match till. Nä, jag som ateist ber också till alla gudar jag inte tror på, att allt ska gå bra.

3/09/2006 01:25:00 AM  

Klasse says....
Håller med dig på alla punkter Grönvita, det är inget annat än en stor skandal hur upplägget för årets säsong har hanterats. Själv sitter jag och är småförbannad mer eller mindre regelbundet så fort jag tänker på Bajen. Ordet "Silly Season" har fått en ny betydelse. Aaaarrrrgghhhh!!!! Sopor-idioter-bonnjävlar-jävla hanndlingsförlamade idioter i Hammarbys styrelse!

Hade glömt mitt lösenord. Inte anonym i alla fall.

3/09/2006 02:06:00 AM  

Ta det lugnt,
om tre månader är det sommar,gröna gräsmattor,bajenbira å softish.
Verkar som alla sköna bajare frustar instängda i vinterkylan och bara väntar på att få komma ut på grönbete.
Om 3 månader har vi glömt den här skiten, å SÖS omfamnar oss alla i bajenland i ett unisont "FORZA Bajen" vrål.
Så de så :D /Gröna Gubben/

3/09/2006 02:47:00 AM  

Vad hoppas ni mest på. Avancemang mot FCK eller att Petur håller?

3/09/2006 02:51:00 AM  

Klasse says...

Grönvita, jag vill inte verka petig, "...say a little prayer..." Om du syftar på engelskans uttryck om att be en stilla bön, då heter det "I save a little prayer.." I alla fall i det engelska vokabulär som jag har lärt mig.

Skit samma, jag är i alla fall jävligt oroad, frustrerad över upplägget för i kväll. Att sätta in Petur från start i det skick som han verkar vara i är tjänstefel alla dagar och platser i veckan. I min värld behöver han skyndsamt och försiktigt matchas in i matchtempo för att komma tillbaka. Måtte gudarna vara med Petur och oss. Jag undrar verkligen om A.L. och T .Å. anser att det är rätt.

3/09/2006 02:59:00 AM  

Till alla Peturlovers. Tror ni grabben är bränd i pallet? Självklart säger han nej om han inte kan spela.

3/09/2006 03:20:00 AM  

Anonym 6: Självklart spelar han inte om han inte KAN spela. Nu är det dock så att han, enligt alla medicinska bedömningar som fanns innan Jocke Jensens lårbaksida gick åt helvete, inte BÖR spela. Att han måste spela ändå för att Hammarby över huvud taget ska få ihop en backlinje ikväll är vad som upprör oss.

Bruce Banner: Bra fråga. Inget entydigt svar. Inte heller på frågan vad som är mest sannolikt.

3/09/2006 04:08:00 AM  

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=672&a=527591&previousRenderType=6

ok att vi behöver spelare som är hela meddetsamma, men what about den här killen?

dessutom lär vi väl plocka tillbaka hindsberg nu va? utlånet var bara på ett halvår, eller? 

Posted by micke

3/09/2006 07:25:00 AM  

Dansk, svensk, uruguayan, planhyror, andra svarta hål...
Vad vi _INTE_ behöver är ytterligare utgifter på en väldokumenterat skadebenägen fotbollsspelare.
Våra naprapater är inte direkt sysslolösa.

3/09/2006 08:41:00 AM  

Micke!

Om inte Tomas A håller på med Bajens genom tiderna mest överaskande och hemlighets-hållna värvning så kommer vi få räkna med stolligare och stolligare värvningsförsök, där vi tvångsmässigt försöker raka ihop spelare som möjligen håller allsvensk klass (och är hela).
Det känns liksom kört...

Eftersom vi valt att satsa på ett utvecklings-lag (HTFF) istället för traditionellt farmarlag (som tidigare DIF-ÅFF) så skulle jag hellre se att vi inte slänger bort massa pengar på chansningar i panikens tecken.
Vi borde hellre lyfta upp spelare från HTFF. Bind upp dem med långa kontrakt och låt dem utvecklas med de bättre spelarna i A-truppen.

Konsekvensen av detta blir troligen att vi kommer få spela om att slippa kvalplats, men det känns ändå som en konsekvens av den väg vi valt att gå.

3/09/2006 11:09:00 AM  

Googlesökning "I say a little prayer" 486,000

Googlesökning "I save a litlte prayer" 4

3/09/2006 05:23:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home