Wednesday, March 08, 2006

Nedtränat

Temperaturen ligger fortfarande och darrar nära tvåsiffrigt - med ett minustecken framför - och missmodet fortsätter. Fler än vi själva har noterat att ...grönvita sidan upp! befinner sig i en formsvacka. Ni bara gnäller nuförtiden, är en vanlig invändning.

Och gudarna ska veta att det inte har varit särskilt roligt att lägga ner energi på att försöka hitta något vettigt att skriva under de senaste veckorna. Det blir mer en fråga om att ventilera frustration. Vår ambition har alltid varit något som vi i brist på bättre kallar nyanserat gnäll, att försöka sätta in det som händer kring Hammarby i ett större sammanhang, försöka hitta bakgrunderna, begripliggöra det som ter sig obegripligt i en någorlunda koncis form. Vi började med det strax efter förlusten mot Gefle, med Petur nyss långtidsskadad och med envisa försäljningsrykten surrande kring Totte.
Sedan dess är det något av ett understatement att säga att det har hänt en hel del, både positivt och negativt, och i en hel del av de "medieaffärer" som omgärdat Hammarby har vi tagit klubbens parti. Man ska bara gnälla när det finns anledning. Nu tycker vi att det gör det. Så enkelt är det.

För - tro det eller ej - det är fan så mycket mer stimulerande att skriva om positiva nyheter än om tunna trupper, försvunna årsredovisningar eller fucking uruguayanaffärer.

Vi har ett brinnande behov av att skriva om något positivt snart, innan det blir allvar av det där vadderade rummet.
Men det ska ju helst vara en RIKTIG nyhet, och inte en pseudonyhet av slaget:
Sover du oroligt inför Allsvenskan? Köp Bajen-kudden och vi garanterar att du kan kröka ryggen utan problem nästa morgon! 50 öre från var tionde såld kudde går oavkortat*) till att betala av planhyran!

Okej, ibland är det roligt att bara raljera loss också...

En försäsongsträning är kall och hård och svår att genomföra, och en försäsongsblogg har visat sig vara detsamma. Men det ska faktiskt bli varmare nästa vecka, åtminstone väderleksmässigt. Och det ska förhoppningsvis hända en del i arenafrågan innan månaden är slut. Och förr eller senare vänder väl en formkurva alltid uppåt?

***

...och precis när man lyft blicken lite noterar man att Stabaek rycker i PFO, enligt Expressen. Man kanske borde gå och lägga sig igen.

*) efter avräkningar för administrativa kostnader

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home