Sunday, March 12, 2006

Gråskalor

Söndagen inleds med en nyhet, och svältfödda på nyheter som vi är kastar vi förstås oss girigt över den. 2006 års matchtröja är nu officiellt presenterad och som uppmärksamma läsare kan se skiljer den sig från vårt utkast från i fredags på ett antal punkter. Först och främst fick vi i och med detta svaret på hur reklamen kommer att se ut - lite deprimerande, men inte oväntat förutom när det gäller textstorleken - och det är bara att förbereda sig mentalt på otaliga BenQnötarskämt i vår, säkerligen från både vänner och fiender.

Hellre BenQnäckarskämt, förresten.

Att Kappaloggen byts ut mot text ser vi som ett fall framåt, den nya kragen är svår att uttala sig om tills man ser den live och att de gröna ärmarna kvarstår är väl en ren smakfråga.
Vilken tröja som är läckrast överlåter vi förstås till läsarna att bedöma. Klart är dock att Hammarby kommer att vara det överlägset snyggast klädda laget i år igen, om nu någon hade haft en anledning att tvivla...

...fast även om man ska vara väldigt försiktig med att ändra ett vinnande koncept så känns det på det hela taget nästan som om lite mer förändring hade varit att föredra för att stimulera replicaförsäljningen. Å andra sidan har ju andrastället (eller är det tredjestället?) förändrats...

...radikalt.

Det grå reservstället fick oss spontant att tänka Varför visar Petter upp målvaktströjan också? men det kan kanske bli bra när man vant sig. Vi har aldrig varit förtjusta i det helgröna reservstället, så att det försvinner har vi inget emot.
Men... grått?
Fast det är ju som det brukar sägas, grey is the new black. Om det nu ska vara något att sträva efter...
...grey is the new green..?
Hm. Det här är inte vår starkaste sida. Var är vår kära gamla ärkefiende Glamourprinsessan när man behöver henne?

Förresten, kunde de inte ha kört reklamen i vitt på förstastället också..?

8 Comments:

Reflexmässigt påminner den gråa om IFK Göteborga gråa variant som de hade för något år sedan.

Det känns som en blandning av mysdress och pyjamas.

Den grå hoppas jag slippa se IRL.

3/12/2006 02:15:00 AM  

http://engenonwww.blogspot.com/

3/12/2006 03:45:00 AM  

Vill inte fjäska på ngt sätt - men visst är GVSU´s Photoshoppade variant snyggare, renare och ett snäpp vassare är den faktiska? Eller hur?
Gillar den mervitavarianten bättre.
Den grå råttfärgade säger väl allt.
Buhu vad färglöst.
Tigerrandigt för f-n. 

Posted by slumpen

3/12/2006 08:01:00 AM  

Apropå matchtröjan och loggan.

Fatta att BenQ köpt Siemens Mobile. BenQ är STÖRRE än Siemens på många områden. Att ett kinesiskt (Taiwan) företag sväljer ett europeiskt (tyskt) är förstås svårt att smälta för en del. Men vi lever i en ny tid, med nya villkor. Framtidens Bajenproffs kommer att dra österut till Kina och Ryssland, inte västerut till England och Holland. Och framtidens bajare kommer att möta nya, än mer "exotiska" namn på matchstället.

3/12/2006 11:36:00 PM  

BenQ har inte köpt Siemens.

BenQ har köpt Siemens mobile antagligen för en symbolisk summa, med tanke på hur osannolikt dåligt Siemens mobile har gått.

Jag tycker den gråa är grym. Jag förstår att alla traditionalister hatar den, men personligen har jag absolut inget emot att man experimenterar lite med reservstället. Det är ju ingen ovanlighet i de klubbar som till stor del lever på sin merchandise - Barca, Real, Man U, Arsenal mm.

Jag tror på en helgul nästa år. Även om Barcas neonvariant kanske är att ta steget lite väl långt.

/Flugan på väggen

3/13/2006 12:31:00 AM  

Den gröna ser snygg ut! Fina skärningar och bra balans. Målvaktströjan ger jag dock inte mycket beröm, den ser trist ut.
Att reklamtexten är så stor kan vara till fördel, motståndarna kommer minst sagt att bli distraherade när de försöker att läsa medan de springer efter bollen. Psykologiskt sett så har ju människan en tendens att vilja läsa allt som går att läsa tex skyltar och reklam. Det kommer att bli bra det här!

3/13/2006 02:38:00 AM  

Tja, den gula matchtröjan provades ju mot Gomel i intertoto när ordinarie tröjor fastnade i trafiken... 

Posted by Jeppe

3/13/2006 03:35:00 AM  

Alla kommer väl ihåg när Man U bytte tröjor i pausen för att de grå som de hade inte hade tur med sig. England tog ju fram en grå/blå variant till hemma-em som "passar bra till jeans" för att den skule sälja bra. Blir bra det här  

Posted by madviking

3/14/2006 01:45:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home