Friday, March 17, 2006

What kind of day has it been

En fredagskväll med minst sagt blandade känslor.
Vi börjar med det positiva: Fredrik Stoor blev nästa Hammarbyspelare att förlänga sitt kontrakt, i likhet med David Johansson förlänger han med två år och tillhör därmed Bajen till och med säsongen 2008.

Inte helt okontroversiellt; det har funnits en hel del höga röster i Hammarbyleden som ifrågasatt om högerbacken varit en man för framtidens Hammarby, och hans lägstanivå har varit tidvis rentav skrämmande...

...men han har varit bofast i U21-landslaget, och under ett antal matcher under vinstsviten i somras och i FCK-returen såg man gott om prov på att han faktiskt har alla pusselbitarna som krävs för en modern ytterback - snabbhet, hårdhet, offensivlusta och en högerfot som kan leverera briljanta inlägg likaväl som de värsta av tjongbollar.
Men är man nyss fyllda 22 finns det fortfarande tid och utrymme att höja lägstanivån, bygga upp självförtroendet och rutinen och limma ihop de där jädra pusselbitarna en gång för alla. Vi på ...grönvita sidan upp! är glada att han gör det i Hammarby och håller tummarna.

***

Vad gäller morgonens optimistiska inlägg om McArenafrågan kunde vi inte ana vilken nästa hastiga tur mellan hopp och förtvivlan skulle bli ett halvt dygn senare, men ikväll kom alltså uppgiften om att Anders Gustâv, Solnas politiska speluppläggare och i högsta grad inblandad i arenaprojektet, hastigt avlidit.
Därmed lämnar berg-och-dalbaneresan absurditetens invanda spår och växlar över rakt in i det morbida.
Just idag känns det okänsligt och fullständigt fel att spekulera i vad detta betyder för Hammarbys räkning, så vi lämnar ämnet tillfälligt med en kollektiv klump i magen och uttrycker våra kondoleanser till dem som berörs.

***

Avd Vad var det vi sa? Daniel Bernhardsson kommer att bevakas hårdare i år. Men det var faktiskt inte så här vi menade. Han kostade Hammarby ett antal poäng i fjol, och åtta mål är en imponerande siffra, men även om han åtminstone inte hade försvagat Hammarbys befintliga trupp har vi svårt att se honom som en man för startelvan - yttermittfältet är ju en av få positioner som känns välbemannad - och väljer därför att inte gråta över spilld mjölkbonde.

Desto mer intressant, och oroväckande, att Hammarbys påstötning sammanfaller kusligt väl i tiden med Stabaeks värvningsförsök av PFO. Där har vi minsann en kontraktsförhandling som kommer att bli...
...spännande.

7 Comments:

Häftig fredag?
F-an det är ju Bajen vi snackar om!
Allez allez allez....

3/17/2006 01:48:00 PM  

Vilken j-a bonde den där Bernhardsson. Om man inte tar den chansen att gå från ett lag som åker ur till ett lag som ska slåss om guldet, ja då måste man ha nåt fel i huvudet. Eller vara totalt utan ambitioner i sitt professionella fotbollsspelande. Herregud, vad skönt att vi slipper sån inställning i Hammarby!

/PAtrik

3/17/2006 11:38:00 PM  

Måste ju ha respekt för att man inte drar från sitt lag en månad innan premiären. Tycker det är skönt att se att stålar inte är allt för alla spelare.

3/18/2006 12:19:00 AM  

anonymous#3: Här handlar det väl inte bara om stålar. Handlar väl lika mycket om utveckling och utmaningar. Att fortsätta spela i ett bottenlag med norsk ideologi i sin fotbollsfilosofi gagnar väl inte riktigt hans fotbollsutveckling? Fegis säger jag om Stora bonden. Och nej, jag tror inte att Bajen blir ett bottenlag till skillnad mot alla jävla pessimister som befolkar diverse bloggar och forum.

3/18/2006 03:46:00 AM  

Bortsett från Daniel Bernhardssons mentala och fotbollsmässiga tillstånd, om vilket vi rimligtvis bara kan ha känslobaserade, djupt partiska, uppfattningar om...
Undrar verligen om en utbildad bonde är rätt man för att trivas i hufvudstaden, rent socialt?

3/18/2006 06:50:00 AM  

Vi ska etablera oss i europa säger världens minsta tränare.Vore det inte bättre att kansliet betalade ut lönerna i tid?Ni (spelarna) får ingen lön för vi har gått på semester.Ha ha ha pajasförening.
Svarten AIK

3/19/2006 03:50:00 AM  

Orkar inte leta rätt på inlägget om Olof Lundh. Men med den senaste informationen i huvudet kommer den här artikeln i ett helt annat ljus:

http://expressen.se/index.jsp?a=153971

/Flugan

3/19/2006 12:35:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home