Monday, March 20, 2006

Mer eller mindre heta tips, del 3

Med dåraktig envishet fortsätter vi att sticka ut tipshakorna. Och går emot alla etablerade bedömare när vi tippar att GAIS - om än med nöd och näppe - klarar en kvalplats.

- GAIS är årets stora underdog. Medan de båda andra nykomlingarna Öster och AIK omnämns med respekt i förhandstipsen, verkar alla förståsigpåare ta för givet att göteborgarna kommer att ligga bergfast i botten under hela serien.
- GAIS dyrbaraste tillgång är lagets bäste spelare under fjolårssäsongen; nämligen Roland Nilsson. Att 42-åringen var Superettans överlägset bästa ytterback säger kanske mer om Superettan än om honom, men även om han skulle hålla sig på bänken i år (vilket vi faktiskt inte tar för givet) har han andra kvaliteter. Spelarmaterialet han förfogade över i fjol skulle egentligen inte ens hålla för toppstrid i Superettan, ändå kvalade man sönder Landskrona på ett övertygande sätt.
- Wilton Figureido är i och för sig ett tungt avbräck, men värvningarna är, om inte högprofilerade, så ganska spännande. Khari Stephenson var semi-aktuell för Bajen och ska fördela bollarna till James Keene, 20, som gjorde Premier League-debut härom året, och även om hans karriär sedan dess gått i stå...
...Keene kan bli en överraskning.
- Men det är Roland Nilsson som ska fixa det. En tränare som har totalt förtroende uppifrån, som inte har några förväntningar på sig, som kan jobba relativt ostört och slå ur underläge. Det blir kval, även om de förmodligen hänger löst ända tills sista matchen på Strömvallen...

...grönvita sidan upp!:s jätteneutrala
sluttabell för Allsvenskan 2006

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
--
12 GAIS
--
13 Östers IF
14 Gefle IF

6 Comments:

"Att 42-åringen var Superettans överlägset bästa högerback säger kanske mer om Superettan än om honom"

Han måste ha varit väldigt överlägsen eftersom han hoppade in som vänsterback förra säsongen.

Det allsvenska tipset på ...grönvita sidan upp! säger kanske mer om ...grönvita sidan upp! än om Allsvenskan (eller var det Superettan?).

3/20/2006 05:55:00 AM  

marxinho: Vi är usla tippare, vilket vi ständigt påpekar. Men faktafel skäms vi över. Skall åtgärdas, utan större problem.

Var han inte, förresten, över hela planen..?

3/20/2006 06:06:00 AM  

Jävligt fegt hittills grönan. Var är alla elaka kommentarer? Eller spar ni dom till det egna laget?

3/20/2006 07:41:00 AM  

Bruce: Vi försöker faktiskt - tro det eller ej - tippa seriöst.
Dels gör vi något oväntat, och dels kan det ses som en diversion inför den flod av elakheter vi förberett när serien väl drar igång.

3/20/2006 07:51:00 AM  

Grönan:
Tippa seriöst, fy fan vad fåfängt. Det där har jag lagt ner fr o m i år. Inför förra säsongen såg jag MFF och Bajen som de potentiella hoten mot ett blåvitt SM-guld. Dif sågade jag totalt med motiveringen att Ba och Magro kommer floppa, vilket iofs stämde men det var också just det enda som stämde.

Min enda tippmerit är att jag "satte" gnagets degradering 04. I övrigt går jag bet på bet på bet.

3/20/2006 08:24:00 AM  

Bara att hålla med. Jag ser ingenting som skulle påvisa att Öster skulle få det lättare än Gais i årets allsvenska, tvärtom.

3/20/2006 08:30:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home