Tuesday, March 21, 2006

Mer eller mindre heta tips, del 4

Det har inkommit en del klagomål på att vårt tabelltips är för mjäkigt och neutralt och inte tillräckligt elakt. Nu kommer klagokören antagligen att intensifieras ytterligare. För inte nog med att hälften av våra förberedda stenar skulle ha skapat en jävla röra i glashuset vi kallar Hammarby, vi har inte ens vett att tippa dem under strecket fastän det kliar i fingrarna. AIK klarar en elfteplats i år.

- Vi tillhör den skara som inte insett Rikard Norlings storhet (d v s den stora massan - utom ett gäng på Råsunda och några nostalgiker i Sundsvall), och han får gärna hitta något nytt käckt spelsystem att exprimentera med lagom till vårderbyt. Men ingen ska förneka att han brinner för sin klubb. Han hade modet att rensa ut även några av de populära stolpskotten i laget, och har fått plocka lite hur han vill från Superettan.
- Här hade vi tänkt producera ett klassiskt Måslund-citat, men det finns gränser för hur nära mållinjen man får stå.
- Norling, alltså. Lär få mer arbetsro i år än någon annan AIK-tränare sedan Tommy Söderberg, även vid en knackig start. Det kan ge några extrapoäng.
- Vi försökte hånskratta ännu en gång åt det värvningskaos som rått i Solna under hösten och vintern, men snacka om att det fastnade i halsen. Just nu känns det inte som att någon av de där ytterbackarna hade varit helt fel...
- Dulee Johnson ger helt nya dimensioner till begrepp som "spännande lösningar" och "riskkapital", men lyckas han hålla sig i skinnet (vilket vi inte är övertygade om) kan han säkert bli en tillgång för AIK på mittfältet. Boateng försvinner oavsett vilket till sommaren om han inte gör fiasko. Och det är nog egentligen ingen större förlust.
- "Bollgenier" som är "för bra för Allsvenskan" i all ära, men AIK kommer i första hand att få gneta och kämpa och slita för att klara sig kvar i Allsvenskan. Ständigt ifrågasatta Tjenström och Östlundh kommer att hyllas i efterhand. Ska också bli spännande att se om Öhrlund i mål är så bra som det påstås. Det kommer att behövas.
- Hulsker kommer att göra fler mål än Wilton. Haynes kommer att göra fler mål än Wilton. Självmål kommer nog fan att göra fler mål än Wilton.
- Johan Mjällby år 2006 är en pappfigur, men säljer säkert biljetter.
- Till slut blir det faktiskt rätt bekväm mariginal ner till kvalstrecket, men fighten med den blödande ekonomin (vafan, nu gick det en ruta igen) blir betydligt tuffare.

...grönvita sidan upp!:s jätteneutrala
sluttabell för Allsvenskan 2006

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11 AIK
--
12 GAIS
--
13 Östers IF
14 Gefle IF

1 Comments:

Håller med dig.. Nästan! Hjärtat säger att AIK slutar 3-4 med min hjärna säger 8-10.

3/23/2006 11:55:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home