Tuesday, March 28, 2006

Mer eller mindre heta tips, del 7

Idag är det om möjligt ännu svårare än vanligt att bemöda sig med att fixa tipset. För det finns motståndarlag som man känner sympati för, motståndarlag som lämnar en oberörd, motståndarlag man avskyr, motståndarlag man hatar, och så finns Kalmar FF, som vi tror hamnar på åttonde plats i år.

- Återkommande läsare borde vid det här laget veta exakt vad vi tycker om Kurt-Arne Bergstrand och hans betongbackar, men det går inte att förneka att denna aversion åtminstone delvis hänger ihop med att de senaste fyra tävlingsmatcherna mellan Hammarby och Kalmar för Bajens del inneburit en poäng (men den poängen kostade 90 minuter av livet vi aldrig får tillbaka) och 1-9 i målskillnad.
- Bra fotboll är inte nödvändigtvis rolig, och Kalmar ska ha all respekt och mycket fruktan för vad man lyckats åstadkomma sedan den allsvenska comebacken.
- Så varför tror vi att det går nedför just i år? Helt enkelt därför att vi tror att Kalmar presterade sitt absoluta max i fjol och att man inte kan ha två sådana säsonger i rad. Om inte Wastå och Rosengren står för nya säsongslånga hysteriska formtoppar, om Henrik Rydström inte lyckas knipa käft inför hotet om striktare regler om snack, om Fabio Augusto inte lyckats stoppa klockan i år också...
- Inte för att Dedés sorti nödvändigtvis innebär en försvagning, med tanke på den oformliga form han antog under förra året, men målsinnet fanns kvar (på sex mål var han lagets bäste målskytt) och med frågetecknet Ari da Silva Ferreira som hans ersättare är frågan vem som ska göra målen framåt i år. För alla lag lämnar inte sådana luckor som Bajen...
- Och även om vi gärna hade behållit Magnus Tappert, är han inte en kille som går in och ersätter Robert Stoltz. Inte i år, i alla fall.
- Förra året tippade vi Kalmar på kvalplats. Kalmar slutade trea. Följaktligen betyder väl detta tips att de spelar i Champions League nästa år...

...grönvita sidan upp!:s jätteneutrala
sluttabell för Allsvenskan 2006

01
02
03
04
05
06
07
08 Kalmar FF
09 Halmstads BK
10 BK Häcken
11 AIK
--
12 GAIS
--
13 Östers IF
14 Gefle IF

1 Comments:

Nyanserad text som är värd respekt. Kalmar är ett etablerat lag i allsvenskan, det var också vårt första mål då vi kom upp 04. Nu har det blivit "bonus" två år i rad, f.a. förra året. Att komma åtta är inte kattpiss men det finns större förväntningar hos de röda.

3/28/2006 09:08:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home