Sunday, April 02, 2006

Luktar skämt

Annika Billströms senaste utspel i arenafrågan i dagens Svenska Dagbladet (finns inte på nätet) gör att frågan tar steget rakt ut på fars-scenen. Frågan är om någon skrattar. Vi orkar inte ens redogöra särskilt noga för vad som står i artikeln - vi har försökt, men resultatet skulle förmodligen ha resulterat i åtal - så vi nöjer oss med att direktcitera, med benägen hjälp av forumsignaturen Bajenhöjden:

Men avtalet i Solna betyder faktiskt ingenting för projektet med en storarena i Stockholm, anser Annika Billström, s. Det arbetet går vidare och förslaget presenteras om några veckor.
- Vi har ännu inte sett ett enda bevis för att finansieringen av Solnaförslaget är tryggad. Fotbollförbundet räknar fortfarande med att Stockholms stad ska gå in med skattepengar som en del av deras finansiering, vilket vi sagt att vi inte kan.
Men Billströms uppgifter stämmer inte.
- Vi räknar på inget sätt med finansierin från Stockholm, säger Suner Hellströmer.

Solnas nya kommunalråd Lars-Erik Salminen säger:
- Projektet finansieras helt av privata intressen, vi sätter inte in några skattepengar. Billström har aldrig hört av sig till oss och jag är förvånad att hon säger så här.

[...]

I motsats till Annika Billström lyckönskar oppositionsborgarrådet Kristina Axén Olin Solna till 'ett fantatiskt framtidsprojekt'.
- Härmed måste rimligen planerna på en likartad arena i Globenområdet skrinläggas, skriver hon.


Någon läste tydligen vårt förslag till pressmeddelande igår.

Samtidigt väntar vi på att någon ska gräva upp finansieringsfrågan igen, innan Billström får för sig att påstå att det inte finns några privata finansieringsalternativ till en fotbollsarena i Globenområdet. Just nu håller vi faktiskt ingenting som uteslutet i frågan...

Vi har börjat slipa på formuleringarna till den där boken om arenafrågan vi en gång har tänkt skriva. Är "offrar Hammarby på den politiska prestigens blodfläckade altare" för svulstigt?

***

Avd vad var det vi sa? "Keene kan bli en överraskning"...

...undrar om vi hinner klart med tipset innan VM-uppehållet...

3 Comments:

Det går inte att kommentera Billström längre. Det är uppenbart att hon är sjuk samt helt ointresserad att lyssna på någon annan. Hon beraättade i Abc-nytt i torsdags att hon skulle sälja hela slakthusområdet för att finansiera Annikastadion...

4/02/2006 07:08:00 AM  

Var inte sura på Annika hon visar ju bara vem hon är. Eller som det heter i kortspel:"Bekänner färg"!

4/02/2006 03:20:00 PM  

För att finansiera en +50.000 arena med elektriska läktarplatser som åker åt sidan så det går att köra speedway och ännu mer åt sidan så man kan springa nya Annika-maraton - utan att lämna arenan, så räcker det inte att sälja slakthusområdet. Man måste sälja mer.

Med lite flyt säljer dom djurgården!

4/02/2006 03:35:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home